Hortensamlingen 2018

Skal vi se. Hvor starter man når man skal beskrive en deilig langhelg fylt av sol, champagnedøping, mengdetrening på vannet, grilling og tette vennskapsbånd som blir enda tettere? Det høres jo ut som en klisjé. I samme gate som «Ikke for å være frekk, men *sier noe frekt*» eller «Ikke for å være pirkete nå, men *er pirkete*» så må vi nesten slenge oss på bølgen, advare, og si IKKE for å være en klisjé som NTNUI-roer som kommer nyfrelst hjem fra treningsleir, men *skriver et klisjé-reisebrev*.

Undertegnedes alarmer ringer 05.00 torsdag 12.04.2018. Ingen sure miner, vi skal jo på Hortensamling. 23 kvinner og 24 menn skal terpe catcher, tappe GODT ned i fang, skvære tidlig, få noen bølger over ripa, sammenligne såre hender og justere fotbrett en hel helg, og alle gleder seg. I det detaljerte Google Docs sheetet til Joanna står det avmarsj fra Hovedbygget 06.00. Alt for å være i Horten tidlig nok til å utnytte en god rodag! Kaffepauser på Lundamo (å Lun-da-mo!) og Espa (antall solgte boller så langt i år 530.447) gjør turen sørover fin. Vel fremme sjekker vi tempen på roerne under lunsjen. På en skala fra 1-10 rater både Ole Amund, Sondre S og Florian stemningen til 8. Det er før Espen hiver på seg et munkekostyme og Torjus popper champagnen for vår nye 4er, Ormen Hjalte, og aldeles før de ser at det er Olaf Tufte som får æren (som den spruteren han er?) til å dusje båten i edle dråper og si noen dype ord om det forbilledlige samholdet og engasjementet i NTNUI Roing. Det klappes og plystres, solen skinner, og allerede her skjønner vi at denne helgen blir nydelig.

Fredag byr på mye sol og mye bølger. For flere av nybegynnerne er det første ganger de tar i en båt og de får virkelig kjenne på hva det vil si at det er «litt sjø». Tre følgebåter, to åttere, to firere og en dobbel går i shuttle mellom båtbrygga og Løvøya frem til solnedgang. Selv om vi er på treningssamling sløyfes selvfølgelig ikke fredagstacoen. Det kuttes grønnsaker og stekes kjøttdeig til den store gullmedaljen og ut fra kjøkkenet strømmer de deiligste dufter, som gjør sultne roere enda sultnere. Etter en helt fortreffelig middag rundes kvelden av med quiz laget av supergruppa! Quizen utfordrer våre små grå og skjulte sangtalent avkles. For hvor god er egentlig vår eminente leder, Henrik Jebsen Milde, til å nynne? Ikke spesieltgod, men til desto større underholdning for oss andre.

Lørdag byr ikke bare på sol, men også på en nesten vindstille fjord! Bedre forhold er det ikke mulig å få og smilene sitter løst på samtlige roere. Livet er herlig, teknikken begynner å komme seg og fingrene begynner å bli ordentlig såre nå, etter veldig mange timer på vannet de siste tre dagene. Når vi ikke ror tusler vi til butikken for å kjøpe is eller duner i hengekøya til Line. Eller sitter på terrassen og drikker kaffe og plundrer høyt om dyr, evolusjon og kjærlighet. Harald drar oss tilbake til 80-tallet da mor og far Vinje gikk forrykende skiturer i Oslomarka. Hva er egentlig den perfekte date? Vi eniges om at en økt i dobbelt sculler jammen ikke er langt unna perfekt, så lenge man ikke går rundt, da.

Søndag er en ordentlig rufsedag på fjorden, i stor kontrast til dagen før. De siste rotakene, og racene, for denne samlingen blir tatt, klubbhuset blir ryddet og vasket (her ryktes det heftig hoftesving fra Ole) og båtene blir rigget ned og plassert på hengeren (Sivert prøver seg på en sinuskalkulasjon av båtens forhold til henger, men gir seg halvveis og hjelper heller Thea Hirth med å kaste søppel). Bagasje, soveposer, mat og roere blir pakket inn i bilene og før det begynner å dryppe fra himmelen sier vi oss enige om at dette har vært en veldig vellykket helg, fra begynnelse til slutt.

Hvor mange wienere for en tier spiste du til middag søndag 15.04.2018 på Cirkle K Alvdal?

 

Vi bøyer oss i støvet for styret som har organisert denne fantastiske langhelgen for 47 nye og gamle roere! Til og med Johannes Andersen Torp forteller med stor facinasjon og iver om hvor gøy han har hatt det på Hortensamling. Vi må tidvis dukke unna hans gestikulerende armer i det han med stor innlevelse forklarer og demonstrerer alt han har lært og opplevd denne langhelgen.

En stor gratulasjon rettes også til alle som nå har kjempet seg til en plass i SM! Dere har alle et lite eventyr for deres føtter.

 

Her kommer et lite utdrag av hva som har blitt sagt i etterkant av samlingen:

«Jeg har aldri kost meg så mye noen gang. Dette er bedre enn syden!»

«Frokosten på treningssamling er enda bedre enn frokosten på Scandic Nidelven»

«Jeg dusjet med Olaf Tufte. Fikk litt pro-tips, for å si´re slik!»

«Jeg anbefaler alle, absolutt ALLE, til å reise på treningssamling med denne gjengen. Bedre blir det ikke!»

«Aldri sett Madde blåse så hardt før!» (Hvem fikk IKKE med seg egg stuntet?)

«Hadde aldri sett for meg selv i en så hårreisende bekledning. Tights, lange og tykke ullsokker godt oppover leggene, CROCS og buff som gjerne dekker hele hodet. Alt kronet av en stram rodrakt over det hele. Men så plutselig var det 7 andre rundt meg i akkurat samme outfit og jeg elsket det»

«Alltid start hver frokost med å spørre Pjaaka om oppdateringer på oljepriser og verdenskriger fra dagens DN»

«Elsker når Petter Tufte får spons med masse gluten i slik at han må gi det videre til oss!»

«Når Jonnis utfordrer Tobias i bollespising på Espa, da tenker jeg at… Ja, at man burde.. Velge sine kamper med omhu, liksom?»

«Hadde lett byttet ut nåværende vennegjeng med denne gjengen her! Vet ikke om det sier mest om min vennegjeng eller NTNUI Roing?»

«Den beste avgjørelsen jeg har tatt så langt i 2018 var å bli med hit»

«Hvorfor i helvette er så mange av disse jentene single?? Skjønner ikke en dritt!»

«Jeg vet ikke hvem Sven Ole er, hører bare at han nevnes ofte. Å gjøre det billig er visst viktig! Det føler jeg gjelder i livet generelt»

Stor takk til NSI før bidrag til samlingen!

Thea Hirth og Thea Sophie Johannessen

 

One reply to “Hortensamlingen 2018”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *