Hortensamling 17.-20.mars

«Greit med et lite avbrekk fra hverdagen» – Abraham Lincoln.

Jeg har hørt det er bra å starte en tekst med et inspirerende og relevant sitat.

Sitatet treffer som et skudd når jeg tenker på Horten, fordi det avbrekket var jævlig greit. 
Samlingen samlet samtlige folk fra gjengen uavhengig av kunnskap eller evne i roing. Alt fra folk som aldri i sitt liv har vært i en båt, til de som lever livet sitt i en båt.

Gjengen hadde en problemfri avreise 0600 (sett vekk fra leiebiler som ikke kunne åpnes). Humøret var på topp da folket ankom «Edens hage» også kjent som Horten brygge i deilig regn og stiv kuling. Dårlig vær stoppet ikke denne engasjerte gjengen fra å kaste seg løs på vannet for å kjøre teknikktrening. Da treningen var over, var det flere som var så engasjert på å slenge seg i dusjen og saunaen, at de både ristet ukontrollert og hakket tenner. Dagen fikk ellers en veldig fin avslutning med varmmat og god stemning. Beste stemningen var for dem som skulle sitte fyringsvakt mellom klokken 02-04 på morgenen. 

Fredagen startet tidlig med en ro-økt ute på vannet, her igjen ble ro-teknikken strammet opp. I tillegg ble det fokus på roing i 8-ere mtp balanse og koordinering når samtlige i båten skal ro. Mange nye fikk prøve seg i 4-ere utover dagen, dette hjalp mange se hvordan andre båt-typer oppførte seg på vannet. De fleste hadde pauser mellom ro-øktene, men noen fant ut at pauser var et perfekt øyeblikk for litt «jailhouse workout» inne i gymmen til Horten Roklubb. 

Da lørdagssolen steg på Horten var vannet helt blankt. Ikke en eneste bølge eller ujevnhet. Gjengen slengte seg ut i hele 3(!) 8-ere som var helt banebrytende for NTNUI-roing hvis jeg ikke tar feil. Sett vekk fra den vanlige teknikktreningen, kjørte gjengen ellers et kappløp i lavt tempo. 

På den siste dagen gikk morgenen som vanlig og folk fikk kjørt et skikkelig kappløp i 8-erne. 
Det var nesten litt trist å forlate Horten, ettersom det var skikkelig gøy og sosialt å kunne koble seg litt ut og tenke på noe annet enn bare skole.

Takk for en flott tur,
og takk til Frode Arnesen som har tatt alle bildene av oss.
Se mer på www.frofoto.no

Axel Ravndal.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *