Hortensamling 2019!

Hortensamling 2019!

Våren var endelig her, det vil si i Horten. Så vi i NTNUI Roing dro på vår tradisjonsrike treningssamling for en herlig helg fylt med roing, moro, ljuging i garderoben… og hutring på brygga.

Gjengen var gira, og tidlig torsdag morgen møtte vi opp med et klart mål for øye. Vi måtte være tidlig ute for å sikre oss de ferskeste bollene på Espa! Med båtrigging unnagjort og karbolagrene fylt til randen, var det klart for den etterlengtede første økten på vann på veldig lenge for mange. Rusta satt hardt i, men med vilje, vold og vaselin blir teknikken fin. Espen (…Gud) øste av sin kunnskap og forkynte at roing handler om tre ting: Ro bra, ro hardt, SM-gull! Det kan hende han sa noe om roteknikk også, men det var dette vi andre hørte.

I fjor fikk* NTNUI Roing en helt ny firer, også i år var det stor glede å spore da en annen overraskelse i 75-85kg-klassen (med god sekk på) dukket opp. Nemlig vår egen kjære Jonnis! Han kom på besøk fra utveksling for å vise hvordan britene ror. De er visst seine i catch der og.

Fredag var det meldt vind utover dagen, så vi sto like gjerne opp tidlig i dag og, vi. Dagen begynte med strålende sol og flatt vann, så ikke rart roarkvinner og roargutar var i tipp topp humør. Utover dagen ble forholdene litt mindre flate, men smilene på brygga ble ikke mindre for det. Om det var fordi man gledet seg til å ro eller om man var glad for å ha overlevd turen var det ingen som ville svare på. Da var det ekstra deilig at vi har mange flotte mennesker i klubben som bidrar for at alle skal kose seg og sto klar med freddastaco’n da våte roere kom inn etter dagens siste økt.

Lørdag dro vi oss litt lenger på morgenen, det trengtes etter at halve klubben angivelig ble holdt våkne av at gutta krutt i hjørnet og deres noe begrensede evne til å puste med nesa. Utenom dét startet dagen som forventet med frokost etterfulgt av roing. Det var meldt mye vind på ettermiddagen, og for en gangs skyld var yr.no på ball. Så selv om “det er synd at gode avgjørelser er synde” (-Madeleine), var det bare å tenke alternativt. Det ble løping, styrke, romaskin og yoga med Kristin som instruktør (For ei dame!). Hun påstår at dette ikke er noe hun kunne fra før, men der strides de lærde (og NTNUI Roing). Aldri før har så mange gutter latt seg lokke med på tøy og bøy/strekk og brekk. Det var også en gjeng sjukinger som valgte å ta seg et bad i sjøen som om det skulle være godt for noe annet enn å få koldbrann og leddgikt i ung alder.

Siste kvelden i Horten for denne gang var i regi av Supergruppa. Det var laget quiz med variert innhold som fikk avdekket store kunnskapshull. De største hullene tilhørte nok Madeleine (hvis det er lov å si) som under delen av quizen (som handlet om å gjette hvem som hadde skrevet gamle Facebook-statuser), ikke klarte noen av sine egne. Vi lærte at Torjus er kåt på lærer’n, at Line ikke føler seg helt normal (men hva gjør vel det, det ville jo bare vært en nedgradering), og at Espen blir mektig irritert når han ikke husker navnet på et av John Williams sine mesterstykker. Vi kan være enige om at vi ikke skal bytte plass med NTNUI Quiz med det første**. Siste natt på luftmadrass og liggeunderlag venter!

Søndag, siste dag og det skal races! To åttere av hvert kjønn skulle gjøre opp om hvem som hadde mest saft igjen i beina og fulgt Espen sitt råd om å ro bra best. Det ble meldt hardt i alle retninger før start, men i mål hadde halvparten av snakket blitt til unnskyldninger. Tjukke coxer og årer av ymse kvalitet var noen av de mest populære. Noen prøvde seg til og med på et nytt bad for å endre samtaleemne, med varierende grad av suksess. Nå ventet bare vask og nedrigg før Hortensamling var over for denne gang.

På turen hjem ble det god tid til refleksjon over hva man hadde lært denne helgen. Og hva hadde vi egentlig lært? Roing er vanskelig. Vind er ikke gøy. Quiz er ikke vår aller sterkeste side. Ole Amund er fortsatt tjukk (Gratulerer med sub 6, vi er stolte! Og litt redde når du setter deg i 75-85kg firer’n). Undertegnede skriver for lange reisebrev og vi gleder oss til SM!

På vegne av alle som var med, vil vi takke Styret som arrangerte en fantastisk tur og gjorde dette til en bra helg for alle. Og med det er det vel bare én ting igjen å si: Hortensamling 2019! FYY SHIT!!

 

*Varer og tjenester kan anskaffes i bytte mot penger, aksjer, andre godtgjørelser etc.

** Om NTNUI Quiz finnes, og om det ikke finnes er vi i hvert fall ikke gjengen som skal starte det.

Johannes Berge og Sivert Breili

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *