Åpning: Fase 1

Photo by Artem Beliaikin from Pexels

Forrige uke ble datoen klar for gjenåpning av breddeidretten fase 1. Fra og med mandag 12. oktober, kan voksne fra 20 til 25 år igjen begynne å trene judo i Norge. I sommer var det kun barn og ungdom opp til 19 år, og nå er det altså alle opp til 25 år. De som er 26 og eldre må fortsatt vente på fase 2, men vi andre starter opp igjen nå 12. oktober.

Åpningen av samfunnet avhenger av at folk er flinke til å holde smittevernregler og at vi klarer å holde smitten nede. Derfor vil vi i dette lange, men viktige innlegget, gi deg informasjonen du trenger.

Treningene denne høsten vil være mandager og torsdager 19:30-21:00 på Sit Idrettsbygget Gløshaugen i Sal 2. For å trene her på treningssenteret, må du ha medlemskap i Sit. Dette får man vanligvis kjøpt i resepsjonen, men de pga. covid-19, ser de helst at du kjøper gjennom nettsiden. Etter å ha kjøpt på nett, må du registrere NTNU-kortet ditt hos de i resepsjonen og få årets NTNUI-oblat påklistret.

Smittevern

Idrettene med tett kontakt én-til-én, herunder judo, får delvis dispens fra 1-metersregelen, så lenge antall treningspartnere begrenses til et fåtall faste partnere. Dvs. du får ha kontakt med din treningspartner, slik at vi kan utøve idretten vår. Før/etter trening og i pauser, holder vi 1 m avstand.

Selv om man bør holde seg til færrest mulig, er det mulig å bytte partner etter to dagers opphold. Siden vi har trening mandag og torsdag, vil det i teorien være mulig å bytte partner til hver trening, men vi ønsker å begrense det litt.

Det er også en rekke andre tiltak vi er nødt til å gjøre for å trene judo på en trygg måte:

  • Judodrakten og annet treningstøy skal være renvasket før trening.
  • Man skal ha egen, merket drikkeflaske.
  • Vær nøye med håndvask før og etter trening, samt i pauser.
  • Minimer antall treningspartnere.
  • Tren i din sone av lokalet.
  • Oppretthold 1 m avstand i treningsgruppen under pauser.
  • Mattene skal vaskes før og etter trening.
  • Unngå å hoste eller nyse mot andre.
  • Hold deg hjemme ved tegn på sykdom.

Kilde: Norges Judoforbund

Norges idrettsforbund har lagd et e-læringskurs for smittevern, som vi ønsker at du skal ta før du kommer på trening. Kurset tar 10 min.

Vi må også registrere oppmøtet på treninger for smittesporing. Fyll ut dette skjemaet hver gang kommer på trening.

NB! Hvis du vil bruke styrkerom eller annet utenfor dojoen før/etter trening må du i tillegg booke egentrening på sit.no

Ellers ønsker vi alle velkommen til trening og gleder oss til å møte nye og gamle, kjente fjes. Dette blir bra!