Den store NM-kampen

Til årets første innlegg under På hjul med NTNUI Håndball er det Oscar Lysgård (til venstre) og Anders Grytbakk (til høyre) som skal fortelle kort om NM-kampen mot Kolstad. Begge to var sentrale personer som bidro til at Kolstad aldri fikk en enorm ledelse. Rutinerte Grytbakk stod solid i mål, noe som ikke gikk ubemerket hen hos kommentatoren, og han endte også opp med Beste spiller-prisen. Lysgård spilte sin aller første kamp for NTNUI, og fikk dermed en pangstart på sin karriere innen NTNUI.

Foto: Copyright Roland Richter / NTNUI

Men først, hva skjedde før kampen: Gammel kabel skaper hodebry.

NTNUI Håndball var så heldige å skulle få arrangere kampen i Dragvoll Idrettssenter. Styret startet tidlig med planlegging av første kampen på 1,5 år! Til å hjelpe til før, under og etter kampen stilte mange i klubben opp på dugnad, og viste godt frem dugnadsånden i klubben. Før kampen ble det også laget en uhøytidelig promo-video for moro skyld og ved mange anledninger reklamert for kampen. Bunnpris ble raidet for mellombarer og frukt. Styret har vært i hallen med flere anledninger for å sjekke diverse ting til kampen. Til kampen hadde vi avtalt både speaker og DJ-ansvarlig. Mildt sagt skulle denne kampen bli en håndballfest!

Så kommer dagen vi har ventet på i 1,5 år! Noen i styret møter opp tidlig på Dragvoll, delvis av stress og delvis av forberedelser. På Dragvoll tok det ikke lang tid før stresset tok overhånd. Ved opprigging av sekretariatbordet fant vi ut at kabelen er 10 meter for kort! Da startet den store oppringingen til alle mulige butikker i Trondheim, i tillegg til nære og bekjente. Tiden tikket av gårde og ingen hadde en så gammeldags kabel på butikklager, men til slutt fikk vi tak i en elektriker fra Elektroimportøren. Han kunne skjøte om ledningen vi allerede hadde! En time før start var kabelen ferdigskjøtet og tilbake i hallen (TUSEN TAKK TIL ELEKTRIKEREN PÅ ELEKTROIMPORTØREN!!). I hallen var tribuner straks på plass, Kolstad kom tidlig og var allerede godt i gang med forberedelser, kioskene og billettstasjoner var på tur opp. Når klokken nærmet seg 19:00 var alt på plass og i skjønneste orden. Nå skal kampen spilles!

Foto: Copyright Roland Richter / NTNUI

Treningsgrunnlaget før kampen kan man trygt si er mindre enn Kolstad sitt grunnlag. Med studenter over hele landet, begynte treningene på tampen av sommeren når spillerne ankom Trondheim.

Her er noen av Oscars refleksjoner etter kampen:

Det må være lov å si at treningsgrunnlaget før kampen var noe tynt, og noen av gutta møttes første gang på kampdagen. Allikevel har de få treningene vi har hatt vært produktive, og jeg syns det har vært bra trøkk på treningene. Vi hadde bare gledet oss til å spille kamp sammen og tok med oss de treningene vi rakk.

Vi hadde ingen spesielle rutiner før kampen, utenom at gutta kanskje var litt mer fokuserte. Vi hadde ingen spesifikke mål utenom å gå utpå å kose oss og vise oss fra en god side.

Naturligvis blir det tøft mot et såpass mye bedre lag, men jeg syntes vi klarte å vise litt hva som bor i laget og at vi har mange kvaliteter. Blytung start naturligvis med 1-7 i sekken, men etter det syns jeg vi henger greit med og gjør mye fint.

Foto: Copyright Roland Richter / NTNUI

Det bor utrolig mye håndball i laget og synes dette skinner gjennom tidvis. Kolstad ligger jo foran hele veien, men vi blir aldri ordentlig hektet av og det er mange som tar tak og tør å spille god håndball. De føler nok de har grei kontroll hele veien utenom et par minutter i andre omgang der vi nærmer oss litt.

Dritkult at så mange hadde møtt opp og jublet over hver scoring og redning

Oscar

Det var utrolig kult å spille for NTNUI, og jeg ble utrolig positivt overrasket over trøkket og rammen rundt kampen. Dritkult at så mange hadde møtt opp og jublet over hver scoring og redning. Jeg tror vi kommer til å bite ordentlig godt fra oss i år, og gleder meg masse til å bli enda bedre kjent med laget og jobbe med enda mer samspill.

Jeg har et veldig godt førsteinntrykk av klubben, det er en fin gjeng som elsker å spille håndball sammen og ønsker hverandre det beste. Opplever også engasjementet rundt laget som stort, noe jeg syns var utrolig stas å se. Virker som en klubb der man står opp for hverandre og unner hverandre suksess. Jeg gleder meg stort til fortsettelsen 😊

Oscar Lysgård

Foto: Copyright Roland Richter / NTNUI

Her er noen av Anders refleksjoner etter kampen:

Det anbefales å spesielt se trippelredningene til Grytbakk: 19 minutter ut i videon fra kampen over!

Det var veldig gøy å spille kamp igjen etter en så lang pause. Det blir i tillegg litt spesielt når så mange har stått på for å lage en fin ramme rundt kampen, og selveste Kolstad er motstander. Det er uten tvil en av de morsomste kampene jeg har spilt, og det er gøy at vi klarer å gi Kolstad god motstand hele veien.

Foto: Copyright Roland Richter / NTNUI

Spesielle forberedelser til kampen?

Nei, jeg gjorde egentlig ikke noe spesielt. Likevel går man selvsagt og tenker litt ekstra på en slik kamp, så det var godt å komme i gang.

Det var veldig gøy å spille første kamp etter pandemien, og noe vi har ventet lenge på! Selv om det har vært bra på trening både med og uten kontakt er jo kamper det morsomste. Det var ekstra gøy at så mange tok turen for å heie og skape god stemning.

Det var veldig gøy å spille første kamp etter pandemien, og noe vi har ventet lenge på! Selv om det har vært bra på trening både med og uten kontakt er jo kamper det morsomste. Det var ekstra gøy at så mange tok turen for å heie og skape god stemning.

Foto: Copyright Roland Richter / NTNUI

Jeg tenkte at det kom til å bli en tøff kamp når vi lå under 1-7 i starten, men synes vi henter oss godt inn. Etter dette er det en jevn og underholdende kamp, selv om vi aldri klarer å true Kolstad skikkelig. Likevel synes jeg vi bør være veldig godt fornøyde, spesielt siden vi kun hadde et par uker med trening sammen i forkant. Det gikk i alle fall bedre enn jeg hadde turt å håpe på

Anders Grytbakk

Her er det noen flere bilder fra kampen