Pressemelding: Monja Lien Jakobsen er vald til ny leiar for NTNUI

Monja Lien Jakobsen er vald til ny leiar av NTNUI. Her under eit aktivCampus-arrangement ho va ansvarleg for i august. 
Foto: NTNUI Blits/ Roland Richter(Gjenbruk etter CC BY 4.0)

Trondheim, 3.mars 2021

Monja Lien Jakobsen (25) frå Bodø vart tysdag kveld vald til ny leiar for NTNUI. Idrettslaget er det største i Noreg, og tilbyr aktivitet i over 50 ulike idrettar til studentar i Trondheim.

Jakobsen, som også er medlem av styret i Nordland Idrettskrets, har allereie vore ein del av NTNUI-styret i eitt år. Som arrangementsansvarleg i 2020 opplevde ho naturleg nok at mange av arrangementa vart avlyst, men ho har likevel satt sitt sterke preg på foreninga. Viktigast er det nok at ho var ansvarleg for AktivCampus-satsinga i 2020, som går ut på å arrangere ei “tredje fadderveke” på NTNU med fokus på fysisk aktivitet på universitetsområdet. Under Jakobsen si leiing har dette prosjektet vakse til å bli eit nasjonalt prosjekt som i 2021 skal gjennomførast også i andre universitetsbyar.

Jeg er utrolig ydmyk for den tilliten jeg har fått fra verdens beste klubb. NTNUI er en fantastisk organisasjon, og jeg er stolt av å få lede en klubb som er tuftet på et brennende engasjement og frivillighet, seier Jakobsen.

Monja Lien Jakobsen har også ein allsidig bakgrunn frå leiarverv innen idretten. Ho er styremedlem i Nordland Idrettskrets, og har vore leiar i ungdomsutvalet i ungdomskretsen. Ho har utdanning for “yngre leiarar i idretten” frå Norges Idrettshøgskule. I år skriv Monja Lien Jakobsen masteroppgåve i matematikkdidaktikk ved NTNU.

Jeg skal sammen med resten av Hovedstyret lose oss så godt som mulig gjennom 2021, og jeg ser veldig fram til å jobbe tett med et dyktig styre. Jeg gleder meg til det kommende året, og håper på mye aktivitetsglede og engasjement blant Trondheims studenter, seier Jakobsen sjølv om sitt nye tillitsverv.

Det nye styret står for mykje kontinuitet frå 2020. Fem av dei ti styremedlemmane går inn i si andre periode, noko som ofte er uvanleg i studentidretten. Øystein Fruseth Christiansen (22), som var leiar fram til årsmøtet i går, går no over i ei ny rolle som nestleiar. Viktig for den økonomiske drifta av idrettslaget er det også at hovudkasserer Sven Andreas Nygaard (29) og økonomiansvarleg Idun Eide Stavseng (20) begge går inn i ei ny periode i sine verv. Mats Finsås (25), som har vore informasjonansvarleg i hovudstyret, vart også attvald til ei ny periode.

Kontinuiteten i klubbdrifta styrkast ytterlegare ved at tre nye styremedlem har vore med i interrimsstyret i NTNUI sidan september. Joakim Haneberg Johansen (31) har også lang erfaring som leiar av NTNUI Koiene. Julie Heiervang Johnsen (24) er inne i sitt tredje år i volleyballstyret, medan Cecile Ulrikke Grøndal (27) har sterk økonomibakgrunn i tillegg til sitt tidlegare verv i interrimstyret.  Elles er Stine Bertelsen (21) og Stian Koch (21) også nye i hovudstyret. Dei to har idrettsbakgrunn frå høvesvis symjing og tennis, og Koch har mellom anna vore kasserer i tennisgruppa. 

Om NTNUI

NTNUI er Norges største idrettslag. Idrettslaget ble stiftet i 1910 og har drevet med idrett i over 110 år. Laget har over 50 ulike idrettsgrupper. NTNUI ønsker å spre mangfold, samhold og idrettsglede blant studentene i Trondheim. Sammen skaper NTNUI de beste øyeblikkene i studietiden. 

Vi har over 14 000 medlemmer og har kontorer på Gløshaugen i Trondheim.  

Har du flere spørsmål eller ønsker å snakke med Monja Lien Jakobsen kan du kontakte kommunikasjonsrådgiver Oskar Hope-Paulsrud på e-post oskar.paulsrud@ntnui.no eller telefon +47 902 66 958. Ønsker du portrettbilde av Monja Lien Jakobsen finner du det her (Gjenbruk etter CC BY 4.0, Foto: Fotografens navn / NTNUI Blits/(fotografen står oppgitt i mediearkivet)