Månedens ildsjel: Eivind Dalholt

Tekst: Nora Amanda Hveding
Foto: Leonie Richarz, Andreas Flo /NTNUI

Foto: Leonie Richarz

I NTNUIs spalte “Månedens ildsjel” får dere møte et knippe utvalgte frivillige i NTNUI som legger ned en uvurderlig innsats. I juli skal dere få møte leder av Sprint, Eivind Dalholt.

Eivind er en kjærnekar uten like. Siden han kom inn i Sprint våren 2022 har han bidratt enormt til Sprint og prosjektene våre. Eivind har et stort eierskap til NTNUI og våre IT-Systemer. I løpet av høsten har Eivind bikket 200 timer på klubbhuset tillegg til mange timer utenom også. Bare denne våren har han laget to helt nye systemer til oss. Bacheloroppgaven han skrev der han laget et system som skal brukes for å registere stemmer på generalforsamlingen vår viser også godt hvor mye han har bidratt til Sprint. I januar i fjor trådde Eivind opp og tok rollen leder, en rolle som kler han utrolig bra. 

Ole Marius Inderhaug, tidligere leder for Sprint
Fakta om Eivind
  • Alder: 22 år
  • Gruppe: Sprint, leder siden januar i år
  • År i NTNUI: 3 år med i seiling, med i Sprint fra januar 2022
  • Studie: Informatikk

Hei! Så hyggelig at du hadde tid til intervju, vil du begynne med å fortelle litt kort hva dere driver med i Sprint, for de som ikke vet?

Det er vi som lager medlemssystemer og jobber med nye IT løsninger i NTNUI. Da jeg skrev bachelor med NTNUI jobbet jeg med de nye stemmesystemene for generalforsamlingen. Jeg skal også fortsette som leder for sprint til høsten og da skal vi jobbe videre med dette. Vi tar også på oss oppdrag for NTNUI og for ulike grupper som trenger IT hjelp. Vår oppgave er også å sikre at alle epost- systemer fungerer og at alle får de mailene de skal ha, tillegg til å lage systemer for der medlemskontingenten skal betales inn. Sprint består av ulike prosjekt grupper som har ansvar for ulike områder. Navnet Sprint er jo egentlig et kodebergrep, så det blir litt som en intern vits for oss.

Hvor ofte møtes dere i uken? 

Vi møtes hver onsdag i ca fire timer og jobber sammen med ulike oppdrag. I tillegg har vi to timers egenarbeid, sånn at vi også kan velge når vi vil jobbe.

Hvordan endte du opp i Trondheim og i NTNUI?

Når jeg først kom til byen hadde jeg veldig lyst å bli med i en gruppe innenfor NTNUI. Så er jeg ganske glad i båt og sjø, så da ble det naturlig å bli med i seiling, en gruppe jeg nå har vært med i snart 3 år. Etterhvert ble godt kjent med de andre på klubbhuset og fikk en god tone med tidligere leder for Sprint, Eivind Kopperud. Videre fikk jeg lyst å søke der når de hadde opptak fordi jeg også følte det trygt å komme til litt samme type gjeng og folk.

Foto: Sprint (i Praha)

Men hvorfor engasjerer du deg da?

Det kom egentlig ganske naturlig gjennom idretten og at jeg ble med i seiling. Jeg fant ut at det også var behov for flere med IT kompetanse, så da tenkte jeg hvorfor ikke bli med der når jeg kunne litt om det fra før av. Etterhvert ble det bare mer og mer arbeid, og ting å være med på. Det var også så gøy med så mange hyggelig folk. Det var ikke sånn at jeg bestemte meg for NÅ skal jeg bli frivillig, det kom litt mer naturlig.

Hva synes du er best med å være med i NTNUI?

Det er lett å bli kjent med folk og bli en del av gjengen. Selv om du kanskje ikke er så god kan du være med og få muligheten til å trene med folk som har mer kompetanse enn deg, og på det måten jobbe deg oppover. De som er på et høyere nivå enn deg er også flinke til å lære videre. Det er også mye forskjellige folk og personligheter som passer godt sammen.

Hva holder du på med når du ikke er med i NTNUI?

Da studerer jeg informatikk og henger litt med de som går samme studie. Jeg har også planer om å skrive master etter sommeren. Likevel er det fort skole og NTNUI det går i.

Hva tenker du om at du er blitt nominert til “ildsjel”? 

Jeg synes det er veldig hyggelig selfølgelig og ikke noe som jeg forventet, men det er mange bra folk i NTNUI som står på og fortjener å bli løftet frem.

Eivind er en gledesspreder som møter alle i sprint med et smil om munnen og godt humør – og jeg vet han er godt likt av hele gjengen

Ole Marius Inderhaug
Foto: Leonie Richarz

Har du noen planer eller mål videre innenfor NTNUI da? 

I Sprint hadde det vært gøy om vi fikk ferdig de systemene vi jobber med nå og særlig betalings systemet. Jeg opplever at medlems systemene blir såpass godt tilpasset at man kan gjøre det meste der. Kanskje jobbe litt ekstra med nettsiden NTNUI.no for at den også fungerer optimalt. Det er nok å gjøre hvertfall om man har lyst!

Hva er ditt beste minne så langt?

Det må vell være blåturen med Sprint når vi var i Praha litt før påske, det var veldig gøy! Spesielt fordi jeg i fjor ikke kunne bli med, da de skulle til Sørlandet på øya jeg har vokst opp på. Jeg fikk likevel tatt meg en tur da jeg plutselig hadde jeg 2 dager fri og kunne kjøre ut å besøke dem. På turen til Praha var vi 15 stykk som reiste, så det var ekstra gøy at så mange ble med.

Hvis du skulle ha endret en ting i NTNUI – hva skulle det vært? 

Innenfor IT så ville jeg prøvd å få fjernet WordPress fra forsiden og lage noe nytt og bedre der.

Hvem i Sprint ville du vært på en øde øy med?

Oi den var ikke lett, men kunne kanskje tatt med Ivar fordi han er så god på memes, så han hadde jeg nok hatt meg en god latter med!

Foto: Andreas Flo

Hvis du ikke skulle hatt verv i NTNUI, er det et annet sted du ville engasjert deg?

Da hadde jeg nok holdt meg innenfor IT, så kanskje verv i linjeforeningen. Likevel ble det så naturlig å bli med i NTNUI at det er vanskelig å se for seg at jeg skulle ha vært med en annen plass.

Hvis du kunne valgt, roing sin tights eller djevel lue? 

Jeg har djevel luen selv så da må det nok bli den!

Husk å sjekk ut Eivind nettside som overvåker kaffe forbruket på NTNUIs klubbhus, som bidrar til å hjelpe ØKU med budsjettere for kaffe til neste år. Sjekk ut nettsiden her

Månedens ildsjel er en fast spalte som er laget av promogjengen i samarbeid med fotografene i NTNUI Blits. Ønsker du å nominere noen til månedens ildsjel? Send til blits-promo@ntnui.no”.