Månedens ildsjel: Andrea Hetlevik Vanebo

Tekst: Ronja Pavall
Foto: Peik Wieland, NTNUI Blits

Foto: Peik Wieland

I NTNUIs spalte “Månedens ildsjel” får dere møte et knippe utvalgte frivillige i NTNUI som legger ned en uvurderlig innsats. I desember skal dere få møte nestleder i Triatlon og Sykkel, Andrea Hetlevik Vanebo.

Andrea har vært medlem i NTNUI og Triatlon-gruppa siden 2019. Hun ble engasjert i gruppa allerede fra første dag og ved første mulige anledning ble hun med i styret februar 2020 som kasserer. Den gang ble det gjennomført seriøse intervjuer for å finne riktig person til stillingen, og det har blitt klart i ettertid at Andrea var riktig å ta inn. I to år holdt hun stålkontroll på økonomien, men klarte ikke å holde seg unna alt annet gøy i gruppa. Hun sitter nå som nestleder. Hun har en eksepsjonell omsorg ovenfor andre mennesker, er rettferdig og tar mye mer ansvar enn det som forventes. Hun er alltid til å stole på, og er på mange måter limet som trengs for at gruppa skal bestå. Hadde det ikke vært for Andrea, hadde ikke gruppa opplevd det engasjementet og kvaliteten vi ser i dag!

– Andreas Wathne, leder Triatlon og Sykkel
Faktaboks om Andrea

Navn: Andrea Hetlevik Vanebo
Alder: 23år
Gruppe: Triatlon og Sykkel
År i NTNUI: 4 år
Verv: Nestleder Triatlon og Sykkel
Studieretning: Datateknologi

Så gøy at du var gira på å møte oss, så hvem er du egentlig?
Veldig gøy å møte deg også! Jeg heter Andrea, er fra Kongsberg, og er nestleder i Triatlon og Sykkel. Jeg flyttet til Trondheim i 2019, og ble med i triatlongruppa rett etter fadderukene. Har vært med siden da, utenom når jeg var på utveksling. Jeg er nå på siste av fem år med studier, datateknologi.

Du var veldig tidlig på å bli med i NTNUI, hvordan endte du opp med det?
Jeg hadde begynte med triatlon før jeg flyttet til Trondheim, og fant ut det var triatlon gruppe før jeg kom hit. Jeg visste jeg ønsket å bli med når jeg kom. Trondheim generelt fordi jeg har drevet med orientering i flere år, og vet det er stort orienteringsmiljø her. Fikk faktisk høre om NTNUI via det.
Hvordan endte du opp i triatlon og ikke orientering?
Jeg drev med begge deler når jeg bodde hjemme, men i Kongsberg var det ikke så stor gruppe med triatlon hjemme. Her var det mye større gruppe, så ble mindre og mindre orientering ganske raskt, med det større miljøet med triatlon her. Får ta orienteringen opp etterhvert!

Foto: NTNUI Blits

Hvordan endte du opp med det vervet du har da?
Jeg synes det var gøy å være med, og likte godt gruppen. Det er en veldig fin gjeng, og føltes naturlig å bli med i det. Startet med å være kasserer i to år, var ikke planlagt å være kasserer, men jeg likte det godt. Følte jeg fikk det godt til etterhvert, og da var det veldig artig. Ikke veldig relevant for studiet, men får litt innblikk i økonomi da.

Ja, hvordan er det egentlig å kombinere verv med skole? Spesielt i eksamensperioden.
Det varierer litt, men synes alt med verv er mer morsomt. Det blir hovedprokastineringen. Sjekker om det er noe jeg kan gjøre i triatlon/NTNUI sammenheng først, i håp om å slippe å jobbe med skole. Er mest min egen skyld om det blir stress med skolen.

Så hva tenker du om stempelet “ildsjel” som du nå har fått på deg?
Veldig koselig. Jeg er veldig glad i skryt og det er veldig hyggelig. Har aldri jobbet bra under kjeft, men helst under ros, så det er veldig koselig. Men forbinder egentlig ildsjel med idrettsgallaen, og en mann som har drevet et skianlegg og tråkket løyper i 20 år ellerno, men det er jo mye forskjellig. Det er mange deler som er veldig viktige, så det er veldig hyggelig at dere lager slike artikler.

Foto: Peik Wieland

Hva er ditt favorittminne fra dine år i NTNUI?
Vi hadde en treningsleir i Orkanger i 2021 på høsten. Som ble veldig gøy, var en god gjeng som dro, bodde på et klubbhus og sov på luftmadrasser, og var en veldig fin tur. Ett av mange gode minner.

Du har én million kroner du kan disponere fritt i NTNUI – hva ville du brukt pengene på?
Åjj, det må jeg tenke litt på. Det må være noe som treffer mange tenker jeg. Kanskje kjøpt inn utstyr til de idrettene hvor man behøver utstyr som er litt dyrt så folk kan låne eller leie billigere.
Dette kan jo også gjelde triatlon og sykkel?
Sykler kan være ganske dyrt ja. Sånne ting, både for vår gruppe, men også mange andre grupper som kan dra nytte av det!

Dersom du ikke hadde hatt verv i NTNUI, hvor skulle du helst ha engasjert deg da? Om du ikke allerede er med i noe annet?
Jeg har egentlig ikke engasjert med i en annen studentorganisasjon. Vet ikke hva det skulle vært i så fall, men hadde sikkert gjort det. Kanskje i linjeforeningen eller noe der. Det er jo veldig mange fine ting man kan bli med i!

Roing sin tights eller djevelluen?
Tror det måtte blitt roing sin tights. Den er artig, livlig.

Hvilken idrett skulle du ønske du drev med i NTNUI? Hvis du ikke kunne drevet med triatlon eller orientering?
Tror jeg ville valgt roing, det virker morsomt! Har hatt en liten ambisjon om å prøve det, men har aldri blitt noe til.

Foto: Peik Wieland

Hvis du skulle opprettet ett nytt verv eller gruppe i NTNUI, hva ville det vært?
Det er jo mange grupper som har ulikt og kult merch, og det er en materialansvarlig i hovedstyret. Men noen som lager/designer nytt merch til gruppene hadde vært gøy. Altså noen som hadde fokus på å lage nytt merch til gruppene.

Siden vi nærmer oss desember, hva ønsker du deg til jul?
Hmm, må tenke litt. Ja, en høyttaler eller hårføner. Litt kjedelige ting. Tanken er å bruke høyttaleren som vekkeklokke-radio.

Har du noen spesielle tradisjoner i jula?
Ikke noe stort. For min del å reise hjem til familien. Av og til kommer mormor på besøk. Det er veldig hyggelig.

Månedens ildsjel er en fast spalte som er laget av promogjengen i samarbeid med fotografene i NTNUI Blits. Ønsker du å nominere noen til månedens ildsjel? Send til blits-promo@ntnui.no