Student-EM i Roing 4.-9. september 2013

Nå er det to år siden sist student-EM i roing har blirr arrangert, og siden NTNUI vant Studentmesterskapet i Bergen i mai, var det vi som fikk lov til å dra til Poznan i Polen, for å representere norsk studentroing!

Allerede før sommeren ble det annonsert at hvis du vil sitte i en av NTNUIs åttere, må det trenes, og mandag 12.august startet offisielt treningsperioden mot det som for noen av oss ble debut i internasjonal regatta. I student-EM stilte vi en herreåtter, en dameåtter, og en lettvektsdobbel herre. Ole hadde satt opp et stramt treningsprogram frem mot avreise 4.september. Og for de som skulle være i tvil, så er det en del logistikk knyttet til det å få åtte roere + cox opp til Jonsvannet hver dag i tre uker. Hvem skal coxe? Hvem henter leiebil? Det er mange å ta hensyn til, men forelesninger ble nedprioritert, og vi klarte å løse denne kabalen fint! Jeg synes hvertfall trening er en god grunn til å ikke gå i forelesning.

Værgudene var også definitivt med oss disse ukene. Sol og flatt vann nesten hver økt, med andre ord; god stemning! Eneste økten hvertfall jentene husker som stormfull, var 4 x 2000m + 4 x 1000m siste lørdagen, der jeg følte vi var ute for å erobre de syv hav! Regn, vind og (masse) bølger kombinert med Joe i coxsetet, som på engelsk roper ”Push!” til høyttalerne i båten nesten sprekker, gjør at du føler deg ganske maskin. Spesielt når du merker at blemmene du har opparbeidet deg de siste dagene, sprekker, og du kjenner det svir intens i håndflatene. Ironisk nok var dette vår beste økt, og det var åtte fornøyde jenter som følte seg klare til å vise muskler i Polen. Det var utrolig gøy å merke fremgangen til båten disse ukene, fra første økt med fisking og hauking, til siste økt hvor båten fløt under oss, og man følte man gjorde ting riktig! Også guttene hadde en god følelse da siste økt var historie, og vi var klare for Polen!

Onsdag 4.september var avreisedag, og det var en gira NTNUI-gjeng som møtte på Værnes. Første stopp var Kastrup, der vi hadde massevis av tid til middag, shopping og ellers det som flyplasser har å by på. Alt gikk smertefritt, med unntak av høydramatikk(?) for Anette som trodde hun hadde mistet boardingpasset sitt. Hun fikk fikset et nytt, men fant senere ut at dette bare var et humorstunt fra guttene, som hadde tatt det. Med hele to boardingpass var det hvertfall ingen tvil, vi var klare for neste stopp: Poznan. Vel fremme stod bussen som skulle ta oss til studentbyen, klar. Her bodde og spiste vi, sammen med de andre universitetene.

Torsdag morgen var det klart for rigging av båter, og etter litt om og men ble det klart at jentene og guttene skulle bruke samme åtter. Begge lag fikk en økt på vannet i godt over tjue grader og knall sol. Regattabanen i Poznan var også utrolig bra, man kan vel si at Nidelven blekner i forhold. På kvelden var det klart for åpningsseremoni, der Ole var flaggbærer for Norge. Etter dette var det mingling for alle deltakerne med musserende og kanapeer. Det ble en tidlig kveld, for konkurransen for både herreåtteren, samt Øyvind og Ola i lettvektsdobbel startet dagen etter, og jentene skulle ha morgenøkt før banen stengte klokken ti.

Fredag trente jentene en kort økt, før vi var klare for sightseeing og shopping i Poznan. Før vi kom til Polen, hadde vi jo en viss følelse av at lave priser dominerte. Dette stemte så absolutt, og da Anette og jeg hadde kjørt taxi én time i feil retning, endte dette på den nette sum av ca. hundre norske kroner. Det kjipe var at vi ikke rakk å se løpet til guttene, da den polske taxisjåføren hadde misforstått, og kjørt oss til Poznan tennisbane istedenfor regattabanen. Nedtur. Etter dagens løp, spiste hele laget en bedre middag på en fin restaurant der NSI-leder Sjur hadde bestilt bord til oss. Det ble også i dag en tidlig kveld, for dagen etter skulle samtlige NTNUI-båter i ilden.

1262672_10153238939685370_1541096935_o

Siden det kun var seks påmeldte dameåttere, ble det direkte finale for oss, så lørdagens løp var da ’race for lanes’. Likevel, det var mye spenning i båten, og etter en litt trøblete start kom vi oss inn i løpet. Det ble en ganske klar sjetteplass, men det var digg å komme i gang, og vi kunne senke skuldrene før søndagens finale. Gutteåtteren kvalifiserte seg til B-finale, mens lettvektsdobbelen gikk til finale!

Lørdag kveld hadde arrangøren planlagt ’Party’, noe vi synes var litt dumt i og med at alle skulle ro finaler dagen etter. Likevel, finstasen ble tatt på, og vi var klare for å entre The Dubliner, en pub sentralt i Poznan. Her var det både biljardbord og dansegulv, med andre ord, det ble en hyggelig kveld!

Søndag morgen var det klart for finale i lettvektsdobbel. Øyvind og Ola gjorde det veldig sterkt, og tok bronse!! Guttene som hadde gått sultne i flere uker, for å komme under lettvektsgrensen, kunne slippe jubelen løs! Tror Ola konstant spiste og drakk Cola resten av dagen. Deretter var det klart for jentenes finale. Alle i båten var klare, og i dag gikk starten mye bedre enn lørdagen. Mye bølger og vind gjorde at vi fikk tøff konkurranse av de mer rutinerte båtene, men i mål var alle fornøyde! Veldig bra coxet av Silje, som gjorde at vi ga alt hele veien. Sjetteplass i Student-EM er ikke noe nederlag for oss, med tanke på at halve båten begynte å ro for under ett år siden. Vår jobb i Student-EM var nå gjort, og vi var klare for å heie frem guttene i B-finalen. Fra tribunen var det ’Hu og hei’ av full hals, og de svart, gule- og grønnkledde var bare to hundredeler unna andreplassen!

Målfoto

Etter finaler var det klart for avslutningsseremoni, noe som tok en liten evighet. For de rutinerte roerne var også dette en gyllen mulighet til å bytte rotøy med andre klubber, noe blant annet Haakon Hagen benyttet seg av. Ymse bekledning ble lagt frem på gresset, og utenlandske roere kunne få byttet til seg litt av hvert fra ’Hagens garasjesalg’. Etter en stund var vi klare for middag og bankett. Blæzeren ble tatt på, og stemningen var på topp!

Mandag morgen var det klart for avreise, og under frokosten var lydnivået noe lavere enn kvelden før. Vi mellomlandet nå også i København, og for noen ble siste turen hjem mer slitsom enn for andre… Vel fremme på Gardermoen, dro noen av oss hjem til Oslo for å lade opp til NM helgen etter, mens de fleste tok flyet videre til Trondheim.

Tror alle er enige i at vi hadde en super tur til Poznan! Student-EM ga virkelig mersmak, og motivasjonen er på topp til videre trening mot Hannover 2015!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *