Skisamling i Oppdal (2023)

Nysgjerrig på hvordan det gikk på skisamling i Oppdal? Les her!

En ivrig gjeng la av gårde fra Trondheim fredag morgen, klare for vinterens høydepunkt, nemlig skisamling med NTNUI roing på Oppdal. Bagene var fylt med alt fra regntøy til bikini etter en meget ustabil værmelding de foregående dagene. For min del besto fredagen hovedsakelig av å tømme Rema 1000 Oppdal for alt de hadde av mat før det ble kriget noen kilometer på ski i full snøstorm og motvind. For andre bød fredagen på andre type utfordringer, det ryktes i alle fall at minst en av bilene (Jonathan og Arthur??) brukte lenger tid de siste 200 meterne opp til Haugen gård enn de resterende 125 kilometerne fra Trondheim (takk til veldig snill bonde med traktor for trekkhjelp!!). Fredagstacoen ble i alle fall nytt til det fulle, selv av bønneskeptikerne som viste seg å være ganske mange.

Etter fredagens ekstremvær så det mørkt ut for skiforholdene resten av helgen, men optimismen kom raskt tilbake da vi lørdag morgen våknet til synet av åtte nedsnødde biler. Etter en god porsjon havregrøt og litt problemer med nugattiskivene (undertegnede tar selvkritikk etter å ha plassert samtlige bokser i kjølerommet) var vi klare for å legge ut på langtur der nordmennenes ski-ego skulle bli utfordret av både dansker og tyskere. Enkelte fikk seg nok litt lengre tur enn forventet. Jakob hadde etter fire gode mil gått feil i siste kryss, men turen ble reddet da Sivert kom som en reddende engel og viste veien hjem. Det var en slagen mann som kom inn i stuen til full applaus fra resten av gjengen. Målrettet gikk han mot juicekartongen som sto midt på bordet for påfyll av sårt trengte karbohydrater og skuffelsen var stor da den viste seg å være tom. Det var heldigvis mer der det kom fra.  

Etter en god lunsj, og riktig nok noe senere enn 15:30 som det ble meldt under frokosten, var gjengen klare for dagens andre økt. Etter en solid teknikkøkt ledet an av NTNUI roings sterkeste skiløpere var det klart for å konkurrere litt. Det var tydelig at samtlige hadde hatt godt utbytte fra teknikkdelen, det ble intense dueller og noen gode tryn ut av vekslingsfeltet (hvor var du da Karl bøyde staven 90 grader? NTNUI boomerang legger nok ikke merke til det). Kursen ble nok en gang satt mot Rema 1000 Oppdal for å hamstre smågodt før kvelden ble toppet med quiz laget av beste supergruppa, MASSE sjokoladepudding og Janiv og Assaf (mest sannsynlig ikke det du tenkte det var, men et meget engasjerende kortspill)

På søndagen bydde Oppdal på sol og påskestemning og gjengen la ut i fint driv i jakten på D-vitaminer. Det var skiftende snøforhold underveis og man kan vel ikke si at det var mange som traff på smøringen. Fellegjengen kunne smile helt til temperaturene steg til syv plussgrader og både en og to måtte ned for å smake på snøen etter litt klassisk lugging. Til og med skøyeskiene begynte å kladde. Enda godt det var pene omgivelser, nemlig perlemorskyer som prydet himmelen i alle retninger mens regnet høljet ned i Trondheim!!

Alt i alt en meget bra tur med en meget god gjeng!! Bare å glede seg til neste år allerede!

Skrevet av Tuva Lunde Overrein

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *