Reisebrev fra SNM 2022

Fredag:

04:15 ringte alarmen fredags morgen, og jeg kunne se på klokka og glede meg over hele 3,5 time med søvn. I kjent stil ble det litt småløping for å rekke toget, men når jeg først fikk satt meg ned og så morgentrøtte NTNUIere strømme på, kjente jeg at DETTE blir en bra helg. 

Vel framme stilte Bergen opp fra sin aller best side, med regn og vind. Damene dro for å rigge opp båtene, mens herrene og Banquettebåten nøt finværet. Etter at klærne allerede var gjennomvåte etter rigging var det tid for en kort treningsøkt. Nordåsvannet bød på mer bølger enn Damer2 hadde rodd på før, og kalde og våte som vi var, ga ikke økten mye mestringsfølelse. Heldigvis lovet Yr.no bedre vær for morgendagen. 

Tilbake på hotellet var det endelig tid for å sjekke inn. Man kan trygt si at 4 damer, mye vått tøy, 1 kleshenger og et vindu som ikke kunne åpnes skapte utfordringer umiddelbart – men vi var optimistiske! Det var tross alt tid for middag på TGIF. Selv om regnet ikke lot til å stoppe, vandret vi mannsterke bortover, og mange sultne roere fylte opp restauranten. 

Mette og fornøyde vasset vi videre til neste stopp – åpningsseremonien. Informasjon ble gitt, og Sjur fikk belære litt om hvordan starten skulle foregå, noe som viste seg å ha lite til ingen hensikt under lørdagens forhold, men det kommer jeg tilbake til. Tiden var inne for det vi alle gledet (og gruet) oss til – presentasjonene av klubbene. Noen spilte på frykt og andre på humor, men underholdende var det likevel! Og innsatsen til NTNUI var det ingenting å si på. 

Etter en lang dag ankom vi til slutt på hotellet, trøtte og slitne, men veldig klare for morgendagen. Et raskt lagmøte var det eneste som sto mellom oss og en etterlengtet natt i hotellsengen. Raceplanen ble repetert og motivasjonstale ble holdt, og jeg var i dyp søvn fra det sekundet hodet traff puten. 

Lørdag:

Da alarmen ringte lørdag morgen var dagen endelig her, den vi hadde jobbet mot i en ikke alt for lang oppkjøringsperiode. Frokostpakkene var klare i resepsjonen, og det var stor glede for mange da de så muffins i posen, eller kanelbolle for oss heldige med nøtteallergi. Leiebilene kjørte shuttletrafikk for å få alle håpefulle roere på plass, og først ut på vannet var Damer1. De var overlegne i forsøket sitt og kom på en soleklar førsteplass, og dermed direkte til finalen. 

Damer2 var i neste forsøk, og flere i båten skulle ha sin regatta-debut! 2 fisk og en åre ute av svivelen senere ble det en kjip 3.plass i forsøket, og da en svipptur innom oppsamlingsheatet før det var klart om det ble finale eller ikke. Og for et oppsamlingsheat det ble! Damene tok “full pupp” bokstavelig og vant oppsamlingsheatet – og var da klare for finale vi også. 

Herrer1 vant sitt forsøk, mens Herrer2 og Banquettebåten måtte som Damer2 i oppsamlingsheat. Det gikk ikke helt veien, men det var spennende å se på likevel! Tiden var kommet for finalene, og med lange tradisjoner med seier var det mye som sto på spill. 

Damene var først ut. Som vanlig litt sent ute til startsonen var det ikke mye tid til oppvarming for Damer2, og etter både forsøk og oppsamlingsheat kjente vi det godt i kroppen. Finalen gikk ikke helt veien for oss, men vi kan leve lenge på mestringsfølelsen etter spurten i oppsamlingsheatet. Damer1 derimot viste en maktdemonstrasjon, og dro nok en gang med seg gullmedaljen hjem! 

For herrene sto de overfor en spennende finale – og det ble jevnt inn mot mål. I år ble Herrer1 imidlertid nest best, men vel vitende om at de hadde rodd sitt beste! Og en sølvmedalje smakte nok godt det også. 

Nedrigg, gruppebilde og alt som følger med en regatta måtte gjennomføres, før turen til sist gikk tilbake til hotellet. Nå skulle Banquettebåten virkelig få skinne, for endelig var tiden inne for Banquette. Blazerne ble funnet frem, forfriskninger tatt ut av minikjøleskapet og brått var vi klare! Ræggen og Sverre stilte med vors, og stemningen var god mens solen skinte i Bergen for studentene fra Trondheim!

Mange timer senere, gode og mette, fikk Damer1 og Herrer1 sine edle metaller og NTNUI ble endelig gjenforent med sin dypt savnede shotteåre. Herfra og ut har nok hvert enkelt medlem sin egen oppfatning av kvelden, men jeg tror jeg kan si med sikkerhet at alle hadde en bra kveld!

Søndag:

Hotellfrokosten søndag morgen endte med varierende suksess, da enkelte hadde litt manglende apetitt etter lørdagen, men personlig ble hvertfall dagsinntaket av mat inntatt under dette måltidet, om ikke mer. Nå gjensto bare hjemreisen, og det fristet lite å forlate Bergen når solen strålte, men eksamensperiode og siste innspurt kalte.

Da gjenstår det bare å takke for turen! Så sees vi til neste SM, Bergen. 

Xoxo, 

Jenny Hunvik