HER ER OPPSKRIFT PÅ VERDENS BESTE PØLSE

Jula er kjent som en tid hvor man disker opp med herremåltider fra ende til annen. I de siste årene har dermed mange kommet på banen med litt enklere julemat. Julemat du kan lage på kort tid mens ungene klager og farmor forteller om Munch-museet. Dette syns jeg ingenting om, så årets oppskrift er naturligvis et ordentlig herremåltid.

Edvarts julemiddag: Pannepanert grillpølse

Vanskelighetsgrad: Høy

Tid: 20-40 minutter

Retten jeg gleder meg aller mest til å lage når julen nærmer seg er pannepanert grillpølse. Her er det lett å tro at pølsen skal paneres i kavring eller lignende, men ikke la deg lure av navnet. Denne pølsen skal rett i panna. Du trenger en rekke ingredienser: -Grillpølser fra Gilde -Sennep fra Idun (Her kan man selvfølgelig gå for en grovis, men for å holde det barnevennlig tenker jeg det er best å gå for en helt plain sennep) -Ketchup fra Idun -Lomper (Hele retten står og faller på valget av lomper. Her er Buer en ganske trygg variant, evt skal Ola-Lompa også fungere helt kanon, både «Store Lomper» og «Viking-lomper» som dekker hele pølsa. Merk at sistnevnte kun fåes i 8-pack. IKKE fuck med Aulie-lomper eller Lompehuset. -Salt -Pepper -Eventuelt kan du spa på med brun saus og kålrabistappe om fattern klager på for lite mat.

Edvart Solberg Svingen

Fremgangsmåte:

1. Varm favorittstekepanna di. Sett stekeplata på 7. Spiller ingen rolle om det er induksjon eller ei, 7 er bra. Sleng oppi en ørliten dæsj olje. Ikke for mye.

2. Sleng oppi pølsa

3. Her starter magien. En pølse er ikke som en biff. Den kan ikke stekes på «begge» sider. En pølse må stekes på ALLE sidene, og den har uendelig med sider. Derfor må du finne en balanse mellom å arbeide med pølsa samt å arbeide mot pølsa.

4. Pølsa skal gjennomvarmes. Den skal også få en god stekefarge. Jeg brukte en 12-13 år på å lære meg dette slik at pølsa ble perfekt, så først i 15-årsdagen min stekte jeg pølsene sjæl.

5. Overfør pølsa til en kald og god lompe.

6. Smak til med salt og pepper.

7. Ketchup og sennep. Her skal du faktisk få bestemme litt selv. Skal man gå tur-retur? Skal man pushe seg til tur-retur-tur? Eller skal man kun kjøre tur, men med mellomlanding? Jeg sverger til tur-retur-tur på ketchupen og tur-retur på sennepen. Gjør det som funker for deg.

8. Rull sammen lompa. Ekte kunstere bruker sennep som lim på lompa, slik at den ikke åpner seg om du ikke holder på den. Ikke ketchup. Sennep har betydelig høyere viskositet, rundt 600 cP.

9. Nyt pølsa i godt lag. Gjerne med hele familien. Sett på en god julefilm. Finn frem en god akevitt.

Pølsa i panna
Serveringsklar!

Kos deg, og riktig god jul!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *