GODT NYTT ÅR!

Godt nytt år kjære alle sammen! Som en innledning til det kommende året, starter vi med litt mimring tilbake til sommeren, og Aastas lesebrev bra U23 EM!! Enjoy!

7. og 8. september deltok Aasta i U23 EM i Ionainna i Hellas, her er det hun skriver om opplevelsen, og om sommeren hennes:

Veien mot U23 EM startet da jeg var hjemme på treningssamlingen til hjemklubben min, Christiania Roklub, i påskeferien. Jeg ble overbevist av treneren min om å prøve å ro dobbelsculler med Marte. Økten gikk så bra at vi fant ut at dette måtte vi fortsette med. Jeg har ikke deltatt i internasjonale mesterskap siden junior-VM i 2015, og syntes at det hadde vært gøy å prøve igjen. 2019 er mitt siste år som U23, så da var det bare å gønne på og satse mot EM.

Det første steget var å bli tatt ut av Norges Roforbund til å representere i mesterskapet. Man må da være raskest i den aktuelle båtklassen, og ro på minst 93% av prognosetiden (ca. verdensrekord). Da var det bare å starte å trene og delta på regattaer. Etter noen harde løp i Ratzeburg regattaen, gikk det bedre og bedre for hver konkurranse, og vi ble i tillegg Nordiske mestere på veien 🙂 Bortsett fra noen uker med alternativ trening, gikk hele sommeren med til roing. Vi hadde mange fine økter på Bogstadvannet, dessverre ble noen også i vannet:

Så kom helgen vi lenge hadde sett frem til, uttaksløpene 3. og 4. august. Disse løpene gikk veldig bra, og selv med helt vindstille forhold rodde vi nesten på 93%. Dette var heldigvis nok for å bli tatt ut, så da kunne vi begynne å pakke kofferten til Hellas! Fra Norge var det oss i dobbel, Oda i lettvekt singel, og Adrian og Mia i singel:

Onsdag 4. september kl 04:20 møtte en trøtt gjeng opp på Gardermoen, klare for å fly til Athen (kanskje litt for trøtte, Marte lurte på om vi måtte stille klokken til København, og jeg glemte sekken om bord på flyet). Etter en fem timer lang biltur nordover i Hellas, kom vi endelig frem til Ioannina. Da var den reisedagen over, og tid for å sove igjen.

Torsdag tok vi turen til banen for å sjekke båtene og teste forholdene. Vannet lå i en nasjonalpark, og var omringet av høye fjell. Det var superfint! Og det ble enda finere der da jeg dro på meg NTNUI-drakten 🙂

På fredagen hadde flere landslag kommet frem, og banen var stappfull av roere som skulle ut og trene. Vi ble veldig gode på slalomkjøring mellom båtene, og fikk også øvd oss på krangling på rumensk. Siden vi var i Hellas måtte vi også være litt på sydenferie, og derfor gikk resten av dagen til bading i bassenget og kortspill.

Lørdagen startet med en joggetur for å få kroppen i gang, pulsen gikk i hvert fall opp da vi ble angrepet av en gjeng løshunder som trasket rundt i byen. Etter denne kickstarten var vi klare for å ro førsøket. Vi var fornøyde med løpet, og fikk gjennomført de fokusområdene vi hadde planlagt på forhånd. På ettermiddagen var det oppsamling, der de to første båtene gikk til A-finalen. Vi kom på tredje, og dermed var det B-finalen som ventet oss på søndagen.

Søndagen var den store dagen som jeg har sett frem til hele sommeren! Finaleløpet var vårt beste løp, og vi holdt andreplassen hele veien. Totalt endte vi på 8. plass i mesterskapet, noe jeg er superfornøyd med!

Det var veldig morsomt å ro internasjonalt igjen og jeg har kost meg masse i sommer! Dette hadde jeg aldri trodd da jeg satt på Gløshaugen og leste i april! Heldigvis hadde jeg fått et godt grunnlag gjennom vinteren med sirkeltreninger, 5×5 og bakkeløp med den beste gjengen i Trondheim <3

Bilde 3,7,8: Estela,Re-Ma

Bilde 1,2,4,5,6: Sigurd Gullerud

2 replies to “GODT NYTT ÅR!”

  1. Det er vel ingen, om noen, som bryr seg om en kommentar fra en godt voksen NTNUI-roer, men selv finner jeg det gledelig at satsingen på roing innenfor NTNUI siden 1998 gir gode resultater også interasjonalt. VEL RODD og stå på videre !
    Roerhilsen Ole

    1. Det setter vi alltid pris på og bryr oss veldig mye om! Tusen takk! Vi prøver å holde arven ved like og hele tiden utvikle oss som klubb!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *