Fra nybegynnerkurs til NM

Heisann! Jeg heter Jørgen Haugum, og for nøyaktig ett år siden satte jeg meg i en robåt for første gang. Dette var under nybegynnerkurset til NTNUI på starten av høsten, der jeg sammen med mange andre uerfarne roere fikk min første rolige og ustødige tur over Jonsvatnet. At jeg nå, under ett år senere, skal ro NM i førsteåtteren til NTNUI hadde jeg aldri sett for meg da jeg vagget over vannet i september i fjor.

For å være helt ærlig startet jeg egentlig bare i NTNUI Roing fordi jeg ville være med på flere sosiale arrangementer, og da Nora (kjæresten min) foreslo nybegynnerkurs i roing med påfølgende sosiale festligheter var jo dette helt perfekt.

Etter nybegynnerkurset ble vi som nye og uerfarne roere raskt tatt med på både sportslig og sosialt opplegg. Spesielt kan jeg trekke frem «The Battle of Jonsvatnet» som var en slags klubbregatta der vi ble delt inn i lag, og fikk prøvd oss i konkurranse med en liten oppkjøring og tilhørende sosialt opplegg. Alt dette bare en liten måned etter nybegynnerkurs! Disse arrangementene gjorde at jeg ville være med på mer av opplegget i rogruppa, og den faste økta med 5x5min-intervaller på romaskin ble gjennomført hver tirsdag gjennom hele høsten. Dette er i seg selv en knallhard økt, men når du hører pustinga fra snaut 20 romaskiner rundt deg, blir det mye enklere, og denne sosiale biten med å treffe kjente fjes på trening var definitivt en motivasjon for å sette seg på romaskinen og lide litt en mørk høstdag.

Selv om det kan være gøy å kjempe mot sine egne tider på romaskinen, er jo fremdeles det morsomste (og mest sosiale) å ro på vannet. Derfor var jeg med da vi allerede i midten av mars satte åtteren på Nidelva og rodde gjennom byen i kjølig vårluft (dette er absolutt noe jeg vil anbefale deg å bli med på hvis du ikke har gjort det før). Utover våren ble det jevnlige økter på vannet, samt en liten vårsamling med blant annet rebusløp og middag i Tyholttårnet som kanskje var høydepunktet, for ikke å snakke om en meget god 17.maifrokost ved elvebredden.

Uansett er nok sommersamlingen på Kalvøya min beste opplevelse med roing hittil. Det å prøve nye ting hver dag, som f.eks. å være cox og å ro nye båtklasser som singlesculler, firer og toer, samtidig som man bor sammen med en utrolig god gjeng på en øy i Oslofjorden, var utrolig morsomt. Ikke bare ble jeg ekstremt mye bedre til å ro av det, men vi hadde flere fester og morsomme arrangementer i tillegg til roingen.

1: meg, 2: Sigurd, 3: Edvart og 4: Olav (selvfølgelig ble det en knusende seier over begge åtterne)

Herrer 1 på Jonsvatn

Nå nærmer det seg NM, og den siste uken har vi tilbragt mye tid på Jonsvatnet for å sette båten ordentlig. Jeg er spent på hvordan regattaen blir, men uansett utfall har jeg hatt et ekstremt bra førsteår i klubben, og jeg føler mer og mer på det gode sosiale miljøet som jo var grunnen til at jeg startet i NTNUI roing!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *