European Universities Games 2016

Sommerens desiderte høydepunkt ble ”Student EM”. Dette arrangeres hvert andre år og for å kunne delta må man vinne studentmesterskapet i Norge. Både herreåttern og dameåttern i NTNUI har sprutet inn til gull de siste årene – SUUUUH – så dermed var det duket for sommerens student EM i Kroatia. Her er et bilde av årets gjeng:

 

1

 

Uttakskomiteen i NTNUI tok ut 15 veltrente konkurransekåte utøvere, 7 jenter og 8 gutter. Selv fikk jeg plass i båten fordi ingen andre kunne. Deilig.  Eller sagt på en annen måte, NTNUI er en herlig klubb som lar alle slippe til når det byr seg. Denne sommeren reiste både toppen og bredden ned til det største multisport arrangementet i Europa. Det var faktisk så mange som 4800 utøvere fra 403 universiteter og 41 ulike land som kjempet om medaljer i Zagreb/Rijeka. Vi fikk delta på åpningsseremonien som ble sendt på nationalt tv, men det ble 4 timers stamping. Mye regn gjorde at ingeniørene fra Norge bygde seg et eget hus av papp som de brukte under hele innmarsjen. Vi tror publikum og tv likte oss.

 

2. 3.

Jenteåttern nailet treningen frem til avreise. Satt av hele 2 økter i båt på Årungen før oppmøte på Gardermoen. Gutta fikk flere treninger i lomma. Mandag 11.juli var vi alle samlet i Zagreb og fikk kjenne på 35 grader i sola. Det ble trening på vannet for noen, men mest skruing. Mafiaklubben på Jarun rostadion, altså båtutleieansvarlig og andre importante kroatiske menn, gav oss båter som kunne flyte, men ikke stort mer. Den 18 kilo tunge bagen med verktøy kom til god nytte. Studentbyen vi bodde i var en forbedret utgave av Moholt. Etter å ha blitt servert utallige tallerkner med mais og pommes frites i kantina fant tilslutt en smart NTNUIer den eneste dama med hårnett som serverte deilig nystekt pizza. SUUH. Joanna hadde kjøpt egen ketchup i veska som vi alle kunne låne.

 

Uten navn

 

5 (1)

4.

Tirsdag kvalifiserte de beste båtene seg direkte til finalene, onsdag ble det rodd oppsamlingsheat og torsdag stod finalene for tur. Det var mye spenning hver dag, men kantinefrokosten var kanskje ekstra vanskelig å svelge den første konkurransedagen?

Torjus og Øyvind rodde i klassen LM2x. Duetten slanket seg inn til start dag etter dag og fikk tilslutt en fin 3.plass i B-finalen.

 

Uten navn

 

Sven O. og Petter beholdt derimot vekta i M2- og rodde sammen inn til en fin 5.plass i A-finalen. ”Vi fikk gult kort for å komme for sent til start fordi åren min hang fast i et fiskesnøre btw. Lang historie” er Tuftes kommentar til racene under student EM.

”Bein kjør” og ”I send” runget derimot over stadion fra selveste Mr.Cox Harald under damenes 2000 metere. Årets dameåtter bestående av Joanna, Stine, Madeleine, Britt Ingunn, Stina, Agni, Oda og Ingeborg fikk kjenne på hva Cambridge, Hamburg og Oxford m.m hadde av konkurransefart og krefter. Båten fikk også erfare et gult kort for litt sen ankomst til start. Videre hvisket Oda til meg ”Agni, når dommeren er ferdig med å lese navnene nå så kommer vi til å starte”. Kan vel si at beskjeden spilte en vesentlig rolle for meg 2 sekunder før start. Ellers kontrollerte dameåttern inn til en 7.plass totalt og ble ikke forbikjørt av følgebåten i B-finalen.

 

7.

 

Det utspilte seg imidlertidig mye dramatikk før herrenes finale. Herreåttern til NTNUI bestående av Sven O., Petter, Sander, Tobias, Torjus, Øyvind, Mats og Harald fikk ikke lov til å passere innsjekk og klokken tikket mot start. Det var tydeligvis ikke helt innafor å takke nei til en båtleie på 18 000 kroner….Mafiabossen hadde svartelistet NTNUI og det resulterte i et brak. Miss Cox Madeleine var på stedet og måtte roe gemyttene. Det haglet noen sterke fraser, testosteronet kom raskt til kroppene, men ingen blodkar sprengte på stedet så vidt jeg vet. Mafiabossen presset med sine 18 000 kr og Petter Tufte måtte formulere seg på tåhev for å lande prisen på underkant av 10 000 kr. Startnekten ble opphevet etter lang diskusjon, men gutta fra Trondheimen hadde kjent den siste dråpen i begeret for lenge siden. Situasjonen sørget for så mye testo, så brede skulderpartier og aggresjonsklare muskler, at Madeleine hadde problemer med å få god oversikt fra cox setet. 7 okser og Sven. O på strokeplass, smalt ut i kanonfart da startsignalet gikk. At gutta rakk starten i seg selv var rått. Men gjeteordene fra Jarun stadion denne torsdagen beskriver en solbrun cox med 8 okser som brølte ut de første 500 meterne av finalens 2000 meter. En startfart på 40 ble holdt unormalt lenge. Mye trøkk og ingen møte med veggen etter det jeg vet. SUUUH. Herreåttern landet 3.plassen i B-finalen som gav en 9.plass totalt og det ble mye snakkis på brygga etter racet.

 

8

 

Totalt fikk alle i NTNUI gode erfaringer i båtene. Det var utrolig høy konkurranse i student EM. Universiteter som Oxford Brookes, Szechenyi Istvan, Newcastle og Vienna fosset inn til medaljer. NTNUI kunne slå fast at det ble mye god konkurransetrening.

 

Uansett ble det feiring etter konkurransene i Zagreb. Først med en egen bankett, som av alle steder tok plass på friidrettsbanen rett utenfor studentbyen ”Moholt”. Her ble det 800 meter mot de kroatiske roerne i halvmørket… og vi tapte så det sang. Ellers på banketter liker NTNUIere å bare være NTNUI, kaste mye drinker i ansiktet på hverandre, gulrot i øret er bra Torjus, lekesloss på gresset, synge drikkeviser, danse og ikke minst passe på hverandre sånn at ingen går seg vill.

9

 

Fredag morgen dro vi 3 timer i buss til Pula og tok ut de siste avslappende feriedagene der. Det begynte rolig med bading og soling, men selv visste jeg ikke at jeg skulle på julebord to dager i strekk. Mange timer med god mat og langbord, den obligatoriske Jägershoten før maten, husets vin og et helt eget ”fasttrack” av drikkevisen: ”Jaaaaa dette skal være Pula sin skål, hurraaaa”. Kupping av filmfestivalens afterparty i Pula var en høydare og alle NTNUIere havnet overraskende nok på DJens scene.

 

 

10. 11

Som nybegynner har jeg lært mye mer om NTNUI på tur. For en hyggelig gjeng å henge og slenge med! ”Stand By” på flyreisen og spesielt ”Denied boarding” er veldig ønskelig. Var vi 10 stykker som fikk 250 euro denne gangen? Det blir mye ”HU og HEI” skrik fra sidelinjen og hese stemmer. Representasjonstøy er et must. Selv prøvde jeg å innføre slagordet ”Hvem er du? NTNU. Hvem er vi? NTNUI”, men det gikk ikke gjennom gitt. Masse overkropp og masse damer. Støy på kvelden fra det lokale bandet ”Red Hot Chili Peppers” er ikke kult i lengden. Konkurranse er serriøst. SUUUH sies hele tiden og det bare er sånn.

 

Tusen takk for en minneverdig tur alle sammen. Minnene danser i hodet mitt enda. Sensommerhilsen fra Agni. Legger med bilde der NTNUI blæzerne fikk skinne sammen med den kroatiske presidenten i landet, Kolinda Grabar-Kitarovic.

 

12 (1)

 

ROlig hilsen Agni

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *