Om NTNUI

Bilde av Studenterhytta

NTNUI er Norges teknisk og naturvitenskapelige universitets idrettsforening og har siden 1910 stått for universitetets sportslige tilbud. I motsetning til studentidrettslag i andre land, driftes NTNUI utelukkende av studenter. I dag er NTNUI blitt landets største og mest allsidige idrettsforening med nesten 20 000 medlemmer og et tilbud på mange flere idretter enn NIF har forbund. «Å få så mange studenter som mulig i fysisk aktivitet og fremme kameratslig samvær» – det var NTNUIs målsetting da organisasjonen ble stiftet. I dag jobber NTNUI fortsatt for et sunt studentmiljø og for at terskelen for å trene ved NTNU holdes så lav som mulig.
Den idrettslige aktiviteten foreningen driver er organisert av de forskjellige gruppene og mange står for mer enn bare én aktivitet, som Dans og Kampsport. Det eksisterer et unikt mangfold bant NTNUIs grupper. Tradisjonelle idretter som fotball, sykling og seiling møter i NTNUI undervannsrugby, rumpeldunk og lacrosse. Har vi ikke din idrett, er det bare å starte den opp.

NTNUI er ikke bare et idrettslag med mange gode utøvere, foreningen hadde ikke klart seg uten alle ildsjelene og de frivillige som står på for å spre idrettsglede til sine lagkamerater. Mange hundre engasjerer seg administrativt for at foreningen skal holde seg gående. Gruppene styres av egne styrer. Sentralt arbeider Hovedstyret og administrative utvalg for å bistå disse i sin daglige drift. Medlemmene er foreningens øverste myndighet gjennom generalforsamlingene som finner sted hvert semester.

NTNUI (NTHI) ble stiftet den 25. oktober 1910, det samme året som høyskolen på Gløshaugen. Da kunne foreningen tilby 10 idretter og besto av 89 medlemmer. Gjennom årene har ikke bare tilbudet utvidet seg betraktelig, foreningen har også opplevd mye på veien – alt fra å plage tyske soldater på Studenterhytta under krigen til å høre paven holde preken ved Idrettsbygget i 1989. Studenter har på svømmeføtter løpt Hu og Hei løpet, et orienteringsløp på over 30 km, og idrettslaget har flere ganger arrangert stafetten UKA Rundt, som forrige gang i 2017 varte dag og natt i 37 døgn. Foreningens fargerike historie kan ikke oppsummeres kort, så for å lese om dens første 100 år, kan boken Ekte idrettsglede av Gaute Heyerdahl kjøpes på NTNUI-kontoret ved Gløshaugen Idrettsbygg.