Roing er en sport som krever styrke, utholdenhet, bevegelighet, koordinasjon og en sterk vilje.
Roing er en sport for deg som er glad i variert trening! Roing er en kondisjonsidrett og i motsetning til hva du kanskje tror bruker man hele kroppen i hvert eneste rotak, det er faktisk beina man bruker aller mest. For å bli god til å ro må du derfor trene variert, alt fra harde intervalløkter til lange rolige økter og tung styrketrening. Eksempler på treningsformer for roere er derfor løping, sykling, langrenn, romaskin og selvfølgelig roing i tillegg til noe styrketrening med vekter.
I roing finnes det to stilarter (enåret og paråret) og mange forskjellige båttyper. Fra den minste båttypen for bare en person til den største, åtteren hvor det sitter åtte roere og en styrmann (cox).
Du har kanskje sett Olaf Tufte i OL? Olaf Tufte OL Aten 2004
Det er lange tradisjoner for åtterroing i studentmiljøer. Aller mest kjent er den årlige konkurransen ”The Boat Race” som går mellom universitetene Oxford og Cambridge. Denne konkurransen går på elven Themsen og er svært populær. I 2010 ble det estimert at det var 250 000 publikummere ved elven og millioner så det direkte på tv, også i Norge blir løpet sendt direkte på tv. I Norge har de lange tradisjonene med åtterroing innen studentidrett blitt tatt opp ved at studentregattaer oftest foregår i åtter, dette gjelder også det årlige studentmesterskapet.
De siste årene har Olaf Tufte rodd båttyper med to årer, dette kalles sculling. I NTNUI Roing driver vi mest med det som kalles enåret roing (en åre pr roer) Aller mest ror vi i åtter, den største og raskeste båttypen. Åtter er en enåret båttype, men om du starter i rogruppa er det allikevel gode muligheter for også å prøve paråret roing. Her er en video av åtter-finalen fra OL i London 2012: Åtterfinale OL London 2012