Studentlekene 2019

I år returnerte Studentlekene til Trondheim, og i den anledning ble det selvfølgelig avholdt Studentmesterskap i innebandy på Dragvoll. Hele 29 lag var med i turneringen, med ti lag fordelt på to grupper hos damene, og 19 lag på fire grupper på herresiden. NTNUI stilte sterkt med alle sine seks lag, og satte utvilsomt sitt preg på mesterskapet.

Damelagene våre gjorde en solid innsats, og fikk vist at NTNUI hører hjemme i toppen av norsk studentinnebandy. D3 røk ut allerede i gruppespillet, men rakk å få med seg to seire, blant annet en meget solid 10-0-kamp mot Grimstad Studentidrett (tilsvarende et mål hvert andre minutt!).

God stemning blant D3-spillerne! (Foto: @ntnuidtre)

Både D2 og D1 kom seg ubeseiret gjennom gruppene sine, men D2 måtte se seg slått av førstelaget til OSI i semifinalen. I bronsefinalen møtte de andrelaget til OSI, der det ble en rolig 1-0-seier og første medalje til NTNUI!

Bronsevinnerne på D2!

I finalen var det dermed duket for toppkamp mellom NTNUI D1 og OSI D1, og det viste seg å bli en svært jevn affære. Kampen endte med en knepen 3-2-seier til de besøkende fra hovedstaden, men damene våre fikk med seg både sølv og fire av plassene på All-Star-laget.

På herresiden røk også tredjelaget vårt ut i gruppespillet. H3 klarte å plukke med seg en 5-0-seier mot Norges Idrettshøgskole og scoringer i alle kamper, men måtte se seg slått av både BI Athletics 1 og Kristiansand SI 1.

Fornøyd gjeng fra H3.

Det gikk bedre for H2, som kom seg ut av gruppespillet med kun ett tap. Dessverre måtte også andrelaget vårt gi tapt mot BIA 1 da de møttes i kvartfinalen.

H2 i aksjon. (Foto: Studentlekene Trondheim)

Etter en litt treg, men ubeseiret runde i gruppespillet, begynte H1 virkelig å finne formen. I kvartfinalen ble det en leken 9-0-kamp mot Bergen Studentidrettslag, og i semifinalen ble det en litt mer forsiktig 3-1-seier over bronsevinner Kristiansand SI 1. Kronen på verket kom i finalen, med en bunnsolid 7-1-seier over Svare og Berg IBK, der H1 virkelig dominerte kampen. Velfortjent gull til H1, som også fikk to av spillerne sine på herrenes All-Star-lag.

Gullgutta fra H1! (Foto: Thomas Bakken Moe)

Innebandyturneringen under SL2019 endte altså med både gull, sølv og bronse til NTNUI, og masse innebandyglede for alle som deltok. Vi vil gjerne rette en stor takk til alle spillere, dommere, frivillige og andre som har vært med i og rundt turneringen: uten dere hadde ikke mesterskapet blitt så bra som det ble!