Hederspris tildelt Mikkel Bøgseth

I år ønsker NTNUI håndball å vie ekstra oppmerksomhet til en av klubbens lengst værende spillere, Mikkel Bøgseth. Gjennom syv sesonger har Mikkel vist et enormt engasjement som både spiller, trener og gledesspreder. På grunn av sin upåklagelige stå-på-vilje har styret æren av å tildele Mikkel hedersprisen! Vi har tatt en prat med Mikkel for å høre hvordan det har vært å være en del av NTNUI i syv sesonger.

I løpet av Mikkel sine syv sesonger i NTNUI har han vært innom flere lag som både spiller og trener. Mikkel spilte sin første sesong på H3, men etter det har han spilt hele seks sesonger for H2. På siden av å være spiller har Mikkel vært trener i tre sesonger, to sesonger for D4 og en sesong for D2

Lættis! Inkluderende!

Håndballglede! Sinnsro! Sosialt!

Mikkels beskrivelse av klubben med fem ord

Mikkels Sportslige Meritter gjennom sin tid i NTNUI Håndball:

  • SL – Gull med D2 2022/2023
  • 6. plass Student-EM i Podgorica 2023
  • 2. plass 22/23 serien med H2
  • 1. plass i serien med D4 2021/2022
  • SL – Sølv med H2 2019/2020
  • Utallige 2. og 3. plasser i serien med H2

Hva har du studert?
Som de fleste andre som skal begynne å studere, så velger man sjeldent riktig på første forsøk. Har derfor studert både årsstudium i samfunnsøkonomi og historie, før jeg sesongen 2022/2023 fullførte en master i økonomi og administrasjon ved NTNU Handelshøyskolen. Har ikke sjeldent fått beskjed fra lagkamerater om at mastergrad i fadderuke lå innen rekkevidde, men holdte meg heldigvis for god til det.

Hvordan har NTNUI Håndball påvirket studietiden din?
NTNUI Håndball har vært en betydelig del av min hverdag gjennom hele studietiden, og er den plassen hvor jeg følte meg hjemme, og klubben vil derfor ha en helt spesiell plass i mitt hjerte. Jeg har stiftet bekjentskaper for livet, og er så stolt for hvordan vi som klubb tar vare på hverandre i både oppturer og nedturer. Det er noe helt spesielt! Her kan du være akkurat den du er – og du blir tatt imot med åpne armer.

Hvorfor startet du i NTNUI Håndball?
Det var veldig tilfeldig, men jeg visste at jeg ønsket et klubbskifte når jeg skulle begynne å studere. Ville ha et miljøskifte og utfordre meg selv i enda større grad, og tenkte at et klubbskifte var en fin måte å gjøre det på. Har aldri angret ei sett meg tilbake siden. Uten å kødde mener jeg oppriktig at dette var den beste beslutningen jeg har tatt.

Hva motiverte deg til å fortsette i håndballen og til å påta deg ansvar i ulike verv?
Håndball er noe som jeg kommer til å fortsette med til kroppen sier stopp, og dette mener jeg er på grunn av NTNUI Håndball. Jeg har alltid vært glad i håndball, men den håndballgleden og kameratsligheten vi som klubb har bygget opp og videreutviklet, er noe som vi alle skal være stolte av. Jeg ønsket å ta på meg ansvar fordi jeg ønsket å videreutvikle denne kulturen som jeg er så glad i – og samtidig så føler jeg jo at jeg skyldte klubben å bli kjent med meg (er tross alt en ordentlig real fyr). Dessuten vil jeg tro at det er relativt unikt i håndballsammenheng (kanskje innen sport generelt) at enkeltindivider uten formell trenerutdanning, har så store og gode muligheter til å prøve seg på slike utfordringer.

.

Hva er ditt beste minne i NTNUI Håndball? 

Dette spørsmålet synes jeg er godt, men jeg kom frem til den konklusjonen at jeg velger å omformulere spørsmålet, og heller viser til fire situasjoner som jeg mener oppsummerer mine morsomste minner fra NTNUI-miljøet.

1) Tidenes Pre-vors Peptalk

Dagen er 3. november 2018 og H2 skal på byen i Ålesund etter en (nå ubetydelig) håndballkamp og vår o store kaptein Simen Moe samler laget utenfor hotellet og ønsker å si noen velvalgte ord. Hvordan vi til slutt endte opp der vi endte, tror jeg få vet den dag i dag, men resultatet finner man på H2 sin instagram under mappen «guttaaaa» samt «Mikkel.» – som for øvrig er en syk mappe å få tildelt).

2) TSI rigger SL-Tromsø -> H2 herrer ødelegger

TSI har gjort alt rett frem til nå. OSI Herrer 1 og NTNUI H1 møter hverandre i semifinale 1 i SL-Tromsø og TSI har (sikkert helt utilsiktet) havnet i den andre semifinalen mot NTNUI H2. «Pfftt» overhøres det at TSI spillerne sier kvelden før, «dette blir grei skuring. SL gull here we come». Men neida. Gutta boys fra H2 (med fantastisk assistanse fra H3) vinner kampen i 2.ekstraomgang med få sekunder igjen. Undertegnede tråkket dessverre over i angrepet før og ligger på sidelinjen, men får med seg at luftens baron Kasper Thorsen skårer og skriker rett inn i øret til det stakkars hjelpepersonellet.

3) SL-gull D2 (hvor er Mikkel?)

Året er 2023 og D2 har karret seg til SL-finale mot selveste førstedamene fra NTNUI. Tilfeldighetene skal ha det til at Mikkel har videre trenerambisjoner og er nødt til å delta på trenerkurs, men heldigvis skal medtrener Fredrik Stennes lede laget til seier. Gjennom hele finalen får Mikkel fortløpende oppdateringer fra Henrik Wangen på snap og kampen går til straffekonkurranse. Samtidig som siste 5-minutter spilles, skal trenerkurset starte på igjen – og undertegnede ser ingen annen mulighet enn å gjemme seg på toalettet for å få med seg avslutningen av kampen. Vinnerhylet fra toalettet hør

4) Post-match Intervju Montenegro

Student-EM er for de fleste nasjoner noe som oppleves som svært gjevt og ærefullt, hvor spillerne blir betalt av universitetene for å delta. Felles for de alle er at de alltid ligger i hardtrening før, under og etter turneringen er ferdig – herunder treningsleire underveis i turneringen. Tilfeldighetene skulle ha det til at også NTNUI skulle på treningsleir denne gangen – bare med en liten NTNUI-vri (se dag 4 instakonto «kremenavem»). Dette måtte undertegnede selvfølgelig informere om til EM-arrangøren i post-match intervjuet mot Valencia, men tror arrangøren prosesserte den informasjonen noe ukritisk.

Mikkel har som vi ser bidratt stort gjennom sine 7 år i klubben. Tusen takk for det store engasjementet og gleden du har spredt! NTNUI kommer til å savne deg masse