Dykkekurs

Lyst til å oppleve en verden under vann? 

NTNUI Dykkergruppa kan tilby dykkerkurs hvor du kommer rett inn i et klubbmiljø. Hele instruktørteamet du møter er selv tilknyttet klubben og du blir selv et fullverdig medlem av klubben gjennom kurset. Da er det også bare å bli med på dykketurer, ikke-dykketurer og alt annet som skjer. Det er heller ikke å se bort ifra at instruktørene dine selv er med på turer og kan gi noen nyttige råd.

Bruk denne lenken for å melde interesse.

Når er det kurs?

Støtt og stadig. Som regel omtrent 1-2 grunnkurs per semester, og omlag ett CMAS P2 (videregående dykking) per semester.

Emnekurs som Nitrox og klubbdykkeledelse tas ved behov, også omtrent en gang per semester/skoleår.

Hvorfor dykke i Norge?

Mange tenker nok på dykking som noe man gjør i behagelige, tempererte vann langt sydover fra Trondheimsfjorden. Men man kan bli overasket over hvor mye Norskekysten faktisk kan by på. Ikke bare er det en verden hvor man er vektløs og svever rundt, men der er også spektulære vegger, yrende dyreliv og historiske vrak. På samtlige fly her i fjorden kan man fortsatt se hakekorset på haleroret om man forsiktig koster av sanden som ligger over.

Enkelte instruktører i klubben mener til og med at Hitra (2.5 timer unna Trondheim) til og med er finere enn Bali!

Hvilke kurs tilbyr vi?

Dykkergruppa, som enhver annen norsk dykkerklubb, tilbyr CMAS kurs. CMAS er en av flere organisjoner som holder dykkerkurs, og aksepteres verden rundt.

Apparatdykkerkursene i CMAS er som følger:

  • CMAS * / CMAS P1: Grunnkurs i dykking. Grunnleggende ferdigheter rundt dykking, og åpner for dykking til 20 meter.
  • CMAS ** / CMAS P2: Videregående kurs i dykking, inklusivt redningsferdigheter. Sertifisierer til 30 meter.
  • CMAS *** / CMAS P3: Avansert dykkerkurs, inklusivt dykkeledelse og introduksjon til dykkeinstruksjoner. Sertifiserer til 40 meter, og lar deg fungere som hjelpeinstruktør ved kurs.

I tillegg tilbyr vi følgende emnekurs:

  • Dykkeleder: Kurs i dykkeledelse, som inkluderer planlegging av dykk, ledelse av dykk og håndtering av uhell.
  • Nitrox: Dykking med oksygenberiket luft som pustegass. Nitrox gir utvidede bunntider og reduserer risikoen for trykkfallsyke.

Hvor melder jeg meg på? 

Vi legger ut påmeldinger her på nett og i Facebookgruppen NTNUI DG – Dykking. Har du meldt interesse for kurs, sender vi også en mail når vi legger ut kurs. Eventuelt kan du spørre rektor når neste er og om det planlegges flere kurs.

Fant du ikke et kurs som passet?
Bruk denne lenken for å melde interesse for senere kurs

Kan jeg ta CMAS** om jeg har grunnkurs fra en annen orginasjon? Kan jeg ta videreutdanning i en annen organisjon med CMAS grunnkurs?

Ja.

CMAS og blant annet PADI (en annen organisasjon) har ekvivalens-avtaler. Dette betyr at i CMAS sine øyne er PADI grunnkurs tilsvarende CMAS sitt og motsatt. I tabellen under ser du hvilke CMAS-kurs som tilsvarer hvile PADI kurs.

CMASPADI
1 * PADI Open Water Diver
2 * PADI Advaced
+ PADI Rescue
3 * PADI Divemaster

For eksempel må du ha enten CMAS ** eller PADI AOWD og PADI Rescue for å kunne ta CMAS ***. På samme måte kan du ha CMAS ** og ta PADI Divemaster.