Aktivitet

TL;DR: Kom innom Dypet på (les: hver) torsdag. Bli med på søndagsdykk, dykketur, dykkekurs, undervannsrugbytrening, fest og moro.

NTNUI Dykking (DG) driver selvsagt med dykking, men det er neppe det eneste vi gjør. I tillegg har vi undervannsrugby og fridykking, samt selvsagt mye sosialt. Selv om interesseområdene er snevre, er aktiviteten stor.

All aktivitet, som torsdagsmøter, søndagsdykk og turer legges ut på facebook på følgende grupper:

Sosialt

Klubben har torsdagsmøter hver torsdag, i Dypet ved Herman Krags vei 27. Her er det bare å komme innom for prat, badstu og leskedrikk med likesinnede dykkere og undervannsrugby-spillere.

I tillegg til torsdagene har vi et par årlige happenings – Genfors, Finlandstrening, Grøtfest, ICC, og Damenes aften. Er damene fornøyde med sistnevnte, blir det kanskje også en Herrenes aften.

Undervannsrugby

Vi er en god gjeng som trener undervannsrugby sammen 3 ganger i uken i Pirbadet. Vi drar også på forskjellige cuper gjennom hele året, stort sett i Norge men av og til i utlandet om vi føler for det. Utenom trening samles vi ofte for å diskutere taktikk, spille brettspill eller bare drikke øl, grille og ha det gøy.

Undervannsrugby er en sport som spilles på den dypeste delen av bassenget. Det er to mål som står på hver sin side på bunnen av bassenget og lagets oppgave er å kjempe seg over til motstanderene og score. Vi bruker en ball som synker i vannet så det er håpløst å prøve å kaste den lange avstander. Vi må samarbeide og svømme sammen som et lag. Det er 12 personer på hvert lag, 6 i vannet og 6 innbyttere på land. Hver spiller har sin posisjon og oppgaver både når vi er i forsvar og i angrep.

Undervannsrugby er en sport som kanskje høres veldig vanskelig og skummel ut til å begynne med men det er ingenting å være bekymret for. Møt opp på trening så er vi flinke til å hjelpe og forklare, og vi har utstyr til låns. Det må mer enn én trening til før du vet om sporten er noe for deg. Husk at alle vi som er i klubben nå også møtte opp til vår første trening uten å kunne noe som helst fra før.

Dykking

Er du på dypt vann? Tatt deg vann over hodet? Da er du kommet til rett sted. Vi har ukentlige søndagsdykk. Søndagsdykkene kan planlegges og arrangeres av hvem som helst i klubben, og stedet avhenger av hvem som blir med slik alle får vært med. Av og til drar vi ut med båten, andre ganger kjører vi utover med bil. Trenger du å leie utstyr kan vi også ordne dette.

I tillegg til søndagsdykkene i Trondheimsfjorden, drar vi også på et par lengre turer i skoleåret. Den største, kuleste og lengste turen er kanskje finnedykket; her inviterer vi vennene våre fra Finland, og dykker en hel uke på noen av Norges beste plasser (sted varierer såklart). Finnene tar med nødvendige (og billige) forfriskninger fra Finland, og vi gjør gjerne 2-3 dykk dagen. Også tar vi med badestampen vår (ja, vi har en badestamp på fire hjul).

Utenom Finnedykket har vi tre andre turer i året; novemberturen, ålesundsturen og vårturen. Disse er en langhelg til som regel Hitra (eller Ålesund en sjelden gang) hvor vi dykker også 2-3 dykk dagen.

På alle turene har vi Frutti di Mare – havets festmåltid. Mot slutten av turen samler vi sammen alt vi har plukket av kamskjell og annen sjømat og koker sammen med mye annet for å lage et festbord studenter ellers aldri ville hatt råd til. God mat og god stemning!

Er du ny i byen, ny for dykking eller bare keen på å komme seg i sjøen – er det bare å hive seg med på tur! Vi pleier å holde av et par plasser for nye medlemmer.

Kravene for å kunne bli med på tur søndagsdykk er 1) du må ha et anerkjent dykkesertifikat, 2) kunne å dykke med tørrdrakt og 3) ha lest og være inneforstått med klubbens sikkerhetsregler. Har du ikke dykket med tørrdrakt før kan vi være behjelpelig med opplæring.