En bauta takker for seg

Etter sju år som hovedtrener for vårt eliteserielag for menn har Magnus Rodahl valgt å ikke gå på en ny sesong som trener. NTNUI Volleyball er svært takknemlige for Magnus mange og store bidrag gjennom over ett tiår, og vil rette en stor takk for den frivillige innsatsen han har lagt ned for NTNUI og volleyballmiljøet i Trondheim.

Foto: Leonie Richarz/NTNUI Blits

Magnus tok over for Espen Mokkelbost som hovedtrener sommeren 2017. Trenerskiftet sammenfalt med et generasjonsskifte i laget, og laget rykket ned med minst mulig margin etter tap 15-13 i tie-break mot Koll i den avgjørende kampen. Arbeidet med å bygge et nytt lag startet umiddelbart, og opprykket var aldri truet i den påfølgende sesongen. Siden 2019 har NTNUI vært et stabilt eliteserielag, og har kvalifisert seg til sluttspillet i alle sesonger siden.

Det sportslige høydepunktet var sesongen 2021/22 hvor NTNUI vant bronse i eliteserien, og fikk vist frem storspill mot seriemesterne Koll i semifinalen foran en fullsatt Dragvollhall. Samme år var vi en ballveksling unna cupfinaleplass. Det både klubben, laget og Magnus nok er mest skuffet over er at vi ikke fikk oppleve en ny cupfinale i løpet av de siste sesongene, til tross for tre strake semifinaler fra 2020 til 2022. 

Også Magnus siste sesong i NTNUI ble en suksess. Laget var nederlagsdømt av de fleste etter seks strake tap i sesonginnledningen, men reiste seg mesterlig og sikret sluttspillplass allerede før siste serierunde. To seire mot cupfinalist Tromsø, og imponerende tie-breakseire mot Førde og Viking er blant prestasjonene fra det siste halvåret, som gir grunn til optimisme for lagets videre utvikling inn mot en ny sesong

Før Magnus inntok trenerrollen var han sentral i driften av volleyballgruppa i NTNUI. Han var styreleder fra 2014 til 2016, og ble i denne perioden tildelt utmerkelsen som ridder av NTNUIs orden. Under hans ledelse arrangerte klubben NM U15 i 2015 og fikk tildelt MVGS for 2017, store arrangementer som var med på å gi klubben inntekter så vel som arrangementserfaring. Rundt årsskiftet 2016/17 var Magnus en av ildsjelene som startet med Youtube-overføring av eliteseriekamper, der var NTNUI blant de første i landet som sendte kamper regelmessig! Utviklingen på området har gått fort, mye basert på erfaringene gjort i denne forsøksperioden.

NTNUI er takknemlig for Magnus utrettelige innsats og hans engasjement og driv. Heldigvis nyter norsk volleyball fortsatt godt av hans erfaring og kompetanse, da Magnus i det daglige er ansatt i forbundet. Gjennom sin periode i NTNUI hadde Magnus også verv både i regionsstyret og forbundsstyret (2016-18).