Våre treninger

Swing Nybegynner

Sted: Gløshaugen Idrettsbygg, Sal 4
Tid: Søndager HH:MM (TBA)
Inngang: Gratis (krever Sit og NTNUI-medlemsskap)

Nybegynnerkurset i swing passer for de som aldri har danset før og de som har danset mindre enn 1-2 år, men er også veldig lærerikt for alle andre. Vi starter med 1.5 timers instruksjon, og så er det fridans resten av kvelden. Det instrueres i 4-trinns-swing (den mest vanlige swingtypen i Norge). Vi holder helt basic introkurs de tre første gangene i hvert semester, etter disse er høst- og vårsemestrene forskjellige, slik at man lærer nye ting gjennom et helt år. Det vil si at hvis man kan prøve seg på videregåendepartiet hvis føler man har kontroll etter to semester.

Oppstart Høst 2021: 12. september

Foto: NTNUI Swing og Folkdans (CC BY 4.0)

Swing Øvet

Sted: Idrettsbygget Gløshaugen, Sal 3
Tid: Søndager HH:MM (TBA)
Inngang: Gratis (krever Sit og NTNUI-medlemsskap)

Øvetkurset i swing er et nytt kursnivå våren 2020 og er beregnet for de som har gått minst ett semester på våre nybegynnerkurs tidligere. Kurset legger seg mellom nybegynner og videregående i nivå. Vi vil ha et større fokus på teknikk og musikk i tillegg til nye turer og konsepter. Det er dermed mye nytt å lære seg, også etter et semester på nybegynner! Vi starter med 1.5 timers instruksjon, og så er det fridans resten av kvelden, som på nybegynner.

Oppstart Høst 2021: 12. september

Foto: NTNUI Swing og Folkdans (CC BY 4.0)

Swing Videregående

Sted: Gløshaugen Idrettsbygg, Sal 3
Tid: Onsdager 20:00-21:30
Inngang: Gratis (krever Sit og NTNUI-medlemsskap)

Dette kurset er beregnet for de som har danset swing i minst ett år (to semester) hos oss. Kurset har fokus på avanserte turer og teknikk, med litt annet krydder, som f.eks. gutt med to jenter og hopp/løft. Om du er usikker på hvilket nivå du bør være på, eller lurer på noe annet: ikke nøl med å ta kontakt med en av instruktørene! Vi anbefaler å ha vært gjennom minst to semester med nybegynnerkurs før man blir med på videregåendepartiet, dette er viktig for å opprettholde nivået på dette kurset for alle deltagere, siden vi dessverre kun har kurs på to nivå.

Oppstart Høst 2021: 8. september

Foto: NTNUI Swing og Folkdans (CC BY 4.0)

Folkedans

Sted: BUL-salen
Tid: Onsdager 19:00-21:00
Inngang: Gratis inngang på nybegynnerkurs (krever NTNUI- eller BUL-medlemskap). For andre kurs må man være medlem av BUL eller betale inngang. Se Facebook-arrangement for mer informasjon.

Har du lyst til å lære deg norsk folkedans? Eller har du danset før, men savner noen å danse med? Alle er velkomne, uansett nivå. Vi har hovedfokus på reinlender, vals, pols og halling, men i løpet av semesteret kan vi i tillegg komme innom springar, polka, tango og mye annet artig!

Vi legger vekt på å lære bort det å føre og å følge, som er essensielt i all pardans. Folkedanstreningene kan derfor også være et nyttig supplement for de som driver med andre danser. Vi reiser også gjerne sammen på dansekvelder i Trondheimsområdet og arrangerer felles turer til Rørosmartnan og Hilmarfestivalen.

Foto: NTNUI Swing og Folkdans (CC BY 4.0)

Swing Fridans

Tid: Søndager HH:MM (TBA)
Sted: Idrettsbygget Gløshaugen, sal 3 og 4
Inngang: Gratis (krever SiT- og NTNUI-medlemskap)

Fridans (man danser fritt med hvem man vil) for alle som vil være med. Kom og dans, og øv på det du lærte på forrige nybegynner- eller videregåendetrening!

Informasjon om fridans utenom kursdager legges ut på sosialsiden på facebook.

Foto: NTNUI Swing og Folkdans (CC BY 4.0)