Vanlige spørsmål

Trenger jeg partner for å bli med på treningene?
Svar: Nei. På våre treninger rullerer vi partnere, slik at man bytter dansepartner ganske ofte og man får danse med de fleste av motsatt rolle.

Jeg har bare lyst til å danse med en spesifikk partner på kurs
Svar: Vi anbefaler ikke at du kun danser med én partner under kurset, grunnet lavere progresjon og læringsbytte. Etter kurs er det fridans, der du kan danse mange danser med dem du ønsker!

Koster det noe å delta på kurs?
Svar: Nei. Det eneste som kreves er at du er medlem av NTNUI og har registrert deg i vår gruppe på medlem.ntnui.no. Siden treningene holdes i SiT sine lokaler kreves det også at du har tilgang til bygget, enten gjennom medlemskap eller betalt dagsbillett. For mer informasjon, se Sit sine sider.

Hva slags klær anbefales?
Svar: Vi kommer tett på hverandre når vi danser. Vi oppfordrer derfor våre deltakere om å være oppmerksomme på personlig hygiene og sjenerende kroppslukt, samt ankomme kurs og arrangement i rent tøy. For de mest aktive kan en ekstra t-skjorte være lurt.

Vi anbefaler treningstøy på våre kurs. Bruk t-skjorte da rygg, mage og armhuler skal være dekket. Husk at kjoler og skjørt kan løfte seg under dans, så ha på en shorts under ved behov.

Hva slags sko anbefales?
Svar: Vi anbefaler sko med glatt såle for både lead og follow. Vanlige treningssko er bedre enn ingen sko. Bruk av riktig skotøy forebygger faren for kneskade og gjør det lettere å snurre.

Trenger jeg å melde meg på kurset?
Svar: Du må melde deg på første kursdag grunnet bildesamtykke. Se vår Facebook-side for påmelding i starten av semesteret. Påmeldingen gjelder hele semesteret.

Trenger jeg å kunne danse før jeg kommer på nybegynnerkurs?
Svar: Nei. Kurset tar høyde for at de fleste aldri har danset før.

Når kan jeg begynne på øvet- eller videregåendekurs?
Svar: Du må ha deltatt jevnlig på nybegynnerkurset vårt ett semester for å være med på øvet. Likedan må du ha deltatt jevnlig på øvet for å begynne på videregående det påfølgende semesteret. Snakk gjerne med en instruktør om du er usikker.

Jeg har opplevd noe ubehagelig på kurs eller arrangementer. Hva gjør jeg?
Svar: Vi er svært opptatt av trivsel i vår klubb. Hvis du har opplevd noe ubehagelig på kurs eller arrangementer, ønsker vi at du tar kontakt med våre tillitsvalgte eller NTNUI Lovutvalget. De har taushetsplikt og skal hjelpe deg.

Hvor kan jeg finne mer informasjon?

Alt av informasjon om ting som skjer kommer på vår facebookside og på vår sosialgruppe på Facebook.

På facebooksiden blir det lagt ut informasjon om fester, kurs, turer, treninger og mange andre ting. Lik facebooksiden vår, så har du en fin mulighet til å få med deg hva som skjer!

Spørsmål uten allmenn interesse, om f.eks. treninger, kurs o.a. kan sendes til:

swingogfolkedans@ntnui.no

Foto: NTNUI Swing og Folkdans (CC BY 4.0)