Om oss

NTNUI Swing og Folkedans

Vi er en av to undergrupper av NTNUI (Norges Tekniske-Naturvitenskaplige Universitetes Idrettsforening) som driver med dans. Vårt område er swing- og folkedans og vi har fokus på det sosiale og gleden av å danse, og hos oss er alle NTNUI-medlemmer velkomne!

Foto: Roland Richter/NTNUI (CC BY 4.0)

Styret

LederEivind Jølsgard
KassererSynne Hødnebø
PR-sjefTorleif Hensvold
FestsjefBianca Myhren
SekretærPeter Andreas Gisholt
WebansvarligEmil Telstad
Kursansvarlig – SwingAugust Landgraff Bækken
Instruktøransvarlig – SwingMadeleine Varang
Instruktøransvarlig – Swing Peter Uran
Styrekontakt – FolkedansTBD

Foto: NTNUI Swing og Folkdans (CC BY 4.0)

Kontakt

Alt av informasjon om ting som skjer kommer på vår facebookside.

På facebooksiden blir det lagt ut informasjon om fester, kurs, turer, treninger og mange andre ting. Lik facebooksiden vår, så har du en fin mulighet til å få med deg hva som skjer!

Spørsmål uten allmenn interesse, om f.eks. treninger, kurs o.a. kan sendes til:

swingogfolkedans@ntnui.no

Foto: NTNUI Swing og Folkdans (CC BY 4.0)

Tillitsvalgte

Vi har to tillitsvalgte i klubben som kan kontaktes på:

swingogfolkedans-tillitsvalgte@ntnui.no

Foto: Eivind Jølsgard/NTNUI (CC BY 4.0)

Historie

I oktober 1991 startet en gjeng danseglade studenter Swing- og gammeldansgruppa i NTNUI, med faste treninger i kjelleren på Idrettsbygget Gløshaugen hver søndag. Opplegget for treningene besto i et par timer med gammeldansundervisning etterfulgt av fridans i swing. 12-60 personer møtte vanligvis på treningene det første året. I 1994 fikk aktivitetsutvalget gruppestatus, feiret med dans på Studenterhytta. Fra den tid har gruppa holdt swing og gammeldanskurs på egen kapasitet, arrangert dansekvelder på Studenterhytta, danset gjennom Trondheims gater 17.mai og mye annet sosialt. Med det klare mål om at “Alle i gruppen skal lære noe nytt, og utvikle ferdigheter og selvtillit så en kan føle seg trygg på et hvert dansegulv” har gruppa arbeidet for å skape et lavterskeltilbud i dans for Trondheims studenter, og swing har blitt en særegen del av Trondheims studentermiljø. Her danses det på Linjeforeningenes opptaksfester, i Bodegaen på Samfundet, Gudenes Natteliv og mange andre tilstelninger. I 2016 feiret gruppa 25-års jubileum med en langhelg bestående av kurs for alle nivåer, dansekveld på Håndverkeren ved Gamle Bybro, swingkonkurranser, og jubileumsball på Kvilhaugen Gård. Siden 2016 har gruppa hatt samarbeid med Bondeungdomslaget (BUL) i Nidaros om Folkedans, da det har vært for lite interesse i byen til å ha to selvstendige folkedansgrupper. Swingkursene har imidlertid hatt godt oppmøte, med opp til 250 deltakere. Dette er det maksimale antallet vi kan ha på kurs i salene vi benytter. Våren 2020 startet en ny kursrekke i swing, øvet, for de som har deltatt på nybegynnerkurs tidligere. I Mars 2020 satte smittevernrestriksjoner en midlertidig stopp for pardansen. I denne perioden var gruppas aktivitet lav, med noen solokurs og fridanser med fast partner innimellom, da restriksjonene tillot det. Høsten 2021 er det ventet at det åpnes for å holde kurs i større grad igjen. Da er det også duket for 30-års jubileum som feires i November. Vi danses!

Foto: NTNUI Swing og Folkdans (CC BY 4.0)