Mosjon

FAQ

Hva er NTNUI Mosjon?
Mosjonstilbudet er et lavterskel tilbud for alle studenter i Trondheim. Her kan man prøve seg på en idrett i regi av NTNUI, få seg en treningsøkt der man ikke er bundet til noe, bli kjent med gruppene våre, eller bare være med på litt idrettsglede. Det er NTNUIs grupper som har ulike mosjonstilbud, og du kan bli med på mange forskjellige aktiviteter der du møter ulike grupper.

Hvorfor skal jeg være med på mosjon?
Det er mange grunner til at du burde prøve deg på mosjonstilbudet. Her er noen av dem.
– Aktivitetene i seg selv veldig gøy og du kan teste ut noe du aldri har prøvd før.
– Du får møte mange kule NTNUIere, og kanskje får du deg en ny venn eller to?
– Du får deg en real treningsøkt, og aktivitet er viktig for helse og hodet.
– Det er ingen binding, og du kan komme og gå som du vil på treningene.
– Det er kun gøy og ingen konkurranser eller alvor ved treningene.
– Det er en fin inngang til å begynne med organisert idrett.

Hva må man betale for å være med på mosjon?
I utgangspunktet er mosjonstilbudet gratis. Du må ikke betale treningsavgift, men ved aktivitet i lokaler som eies av Sit, kreves det medlemsskap av Sit og NTNUI. Det kan du lese mer om her.

Hvordan melder jeg meg på mosjon?
I utgangspunktet er det bare å møte opp, men noen av øktene krever at du har Sit-medlemskap. Påmelding skjer på Sit sine sider. Noen økter er ikke på Sit, og har dermed ikke påmelding på samme side. Se link til påmeldingene i tabellene nedenfor.

Hvilke uker gjelder planen?
Det er litt forskjellig når de ulike gruppene starter på semesteret, men det vanlige er å holde øktene fra og med uke 36 til og med uke 49, eller når hallene stenger for eksamenstid. På vårsemesteret går øktene fra og med uke 3 til og med uke 22 (ingen økt i påskeferien). Eventuell avslysning av ei økt fra uke til uke blir publisert på vår facebookside, følg oss der.

Hvilke akiviteter inngår i mosjonstilbudet?
Ta en titt på oversikten under, men vi har blant annet kanonball, løping, sirkeltrening, volleyball, rugby og mye annet.

Mosjonsøkter høsten 2023

HvaNTNUI GruppeNårHvorPåmelding
Ro-intervallerNTNUI Roing06:30-08:00Sit Gløs, Sal 4Her
Jogging og basisstyrkeNTNUI Orientering18:00-19:30Sit Dragvoll, GymsalHer
MandagstreningNTNUI Topptur og Frikjøring18:30-20:00Sit Gløs, Sal 4Her
FektingNTNUI Fekting19:00-21:00Dragvoll, aerobicHer
RugbyNTNUI Rubgy17:00-18:30Dødens DalMøt opp
HvaNTNUI GruppeNårHvorPåmelding
WOD – CrosstrainNTNUI Crosstrain15:30-16:30Sit Gløs, Sal 4Her
SpeedcubingNTNUI Speedcubing18:00-19:00Realfagsbygget, R73Møt opp
HvaNTNUI GruppeNårHvorPåmelding
BasisstyrkeNTNUI Langrenn08:00-09:00Sit Gløs, Sal 4 Her
FotballNTNUI Fotball16:00-17:30Dødens DalMøt opp
MosjonsbasketNTNUI Basket17:30-19:00Sit Gløs, idrettshallenHer
GamingNTNUI E-sport19:00-20:30Sit Dragvoll, arkadenHer
SandvolleyballNTNUI Volleyball21:30-23:00E.C. Dahls BryggeriHer
HvaNTNUI GruppeNårHvorPåmelding
FutsalNTNUI Fotball14:30-16:00SIT Dragvoll, Gymsal Her
HåndballNTNUI Håndball15:00-16:00Sit Gløs, IdrettshallenHer
Sirkeltrening m/roingNTNUI Roing17:00-18:30Sit Gløs, Sal 4Her
Innefotball NTNUI Orientering19:00-20:30Sit Dragvoll, GymsalHer
HvaNTNUI GruppeNårHvorPåmelding
VolleyballNTNUI Volleyball15:00-17:00Sit Gløs, IdrettshallenHer
BordtennisNTNUI Bordtennis16:30-17:30Sit Dragvoll, GymsalHer
StretchNTNUI Cheerleading18:30-19:30Sit Gløs, Sal 4Her
HvaNTNUI GruppeNårHvorPåmelding
BadmintonNTNUI Badminton10:00-12:00Sit Gløs, IdrettshallHer
TurnNTNUI Turn15:00-17:00Trondhjems TurnforeningHer
HvaNTNUI GruppeNårHvorPåmelding
SøndagssvømNTNUI Triatlon09:00-10:00PirbadetMøt opp
DansetimeNTNUI Dans14:00-15:00Sit Gløs, Sal 1Her
TaekwondoNTNUI Taekwondo17:30-19:00Sit Gløs, Sal 2Her
KanonballNTNUI Dans20:30-21:30Sit Gløs, Sal 4Her

Beskrivelser av øktene

Ro-intervaller

Tidspunkt og sted: Mandag 06:30-08:00 møtes vi på Sit Gløshaugen i Sal 4 for en økt med intervaller på ro-maskin.
Timebeskrivelse: Dette er en høyintensitetsøkt hvor intervallene vil variere fra 1-5 min hvor det vil kjøres mellom 5 og 8 intervaller. Timen vil begynne med oppvarming og teknikk demonstrasjon fra en instruktør. Timen avsluttes med nedvarming og tøying. Dette er en supereffektiv økt og en oppfriskende start på dagen!

Jogging og basisstyrke

Tidspunkt og sted: Mandag 18:00-19:30, Sit Dragvoll Gymsal
Timebeskrivelse: Vi løper rolig fra treningssenteret på Moholt til Dragvoll kl. 18:00 for oppvarming. Kl. 18:45 begynner vi med basisstyrke. Det er også mulig å møte direkte på dette. Under styrken gjennomfører vi øvelsene sammen i sirkel, som ledes av en av trenerne i O-gruppa.

Mandagstrening

Tidspunkt og sted: Mandag 18:30-20:00. Sit Gløshaugen, Sal 4
Timebeskrivelse: Sirkeløkt som består av en runde på 12 øvelser som gjennomføres 3 ganger. På sirkeltreninga har vi en del ski-relevante øvelser med fokus på lår, kjerne og stabiliserende muskulatur. Treningene gir et godt grunnlag for skisesongen og er veldig kjekke hvis du vil unngå syra både opp og ned. 

Fekting

Tidspunkt og sted: Mandag 19:00-20:00. Dragvoll, Aerobic
Timebeskrivelse: Økta starter med ballspill eller lignende som oppvarming, etterfulgt av en runde med uttøying. Det blir så en kort gjennomgang av grunnteknikker i fekting, før man får på seg utstyr og får prøve å fekte. Her vil det være mulighet for å prøve seg mot både erfarne fektere og andre nybegynnere. Alt av utstyr kan lånes av oss, så du trenger bare vanlige treningsklær og innesko.

Rubgy

Tidspunkt og sted: Mandag 19:00-20:30. Dødens Dal, kunstgress.
Timebeskrivelse: Rugby økt uten kontakt. Vi trener ofte på pasninger og andre fundamentale ferdigheter, samt at vi spiller mye touch rugby, det vil si rugby uten taklinger. Passer for alle ferdighetsnivåer, også deg som aldri har spilt rugby før.

WOD – Crosstrain

Timepunkt og sted: Tirsdag, 15:30-16:30, Sit Gløshaugen Sal 4
Timebeskrivelse: Timene vil være CrossFit inspirerte økter. Treningene vil være høyintensive og vil utfordre både kondisjon, styrke og kroppsbeherskelse. Typiske øvelser som vil gå igjen i øktene er burpees, pushups, box-jumps, diverse øvelser med kettlebells, handstand-walk, roing på romaskin – og mye mer! Du trenger ikke å ha mestre alle øvelsene for å være med, alle øktene vil kunne skaleres til eget nivå.

Speedcubbing

Timepunkt og sted: Tirsdag, 18:00-19:00, Realfagsbygget R73
Timebeskrivelse: For nye som ikke kan løse har vi kursing i å løse. For andre vil vi ha forskjellig opplegg hver uke med fokus på viktige konsepter.

Basisstyrke

Tidspunkt og sted: Onsdag 08:00-09:00 Sit Gløshaugen Sal 4
Timebeskrivelse: Basisstyrke med fokus på mage, rygg, bein og armer. 45 min med varierende øvelser hver uke etterfulgt av noe uttøying til slutt.

Fotball

Tidspunkt og sted: Onsdag 16:00 – 17:30, Dødens Dal kunstgress
Timebeskrivelse: En klok trøndersk Mgp-Jr.-deltaker sa en gang: “Fotball e supert og alle får det te!”. Mer rett er det ikke mulig å ha. Velkommen til mosjonsøkt i fotball! Denne ukentlige økten er NTNUI-Fotballs åpne lavterskeltilbud for absolutt alle som ønsker å sparke en ball i blant. Du trenger ingen forkunnskaper. Her er det bare å møte opp. Fokuset i økten er på spill og moro – slik fotball skal være!

Mosjonsbasket

Timepunkt og sted: Onsdag, 17:30-19:00, Sit Gløshaugen Idrettshallen
Timebeskrivelse: Begynner med en kort oppvarming der man kan gjøre litt layups, skyte litt osv. det demonstreres av de som holder økten. Deretter deles alle opp i ulike lag for så å kjøre ca. 10 min kamper.

Gaming

Timepunkt og sted: Onsdag 19:00-20:00, SIT Dragvoll Arkaden
Timebeskrivelse: Gjennom disse øktene skal vi forsøke å gi et innblikk i noen av de mest populære spillene fra e-sport miljøet. Øktene vil i hovedsak bestå av en introduksjon til dagens spill, for så at man prøver seg litt frem. Vi kommer til å veksle mellom spill som er mer samarbeidsrettet, som Valorant og CS:GO, og spill på andre konsoller, som på Nintendo Switch.

Sandvolleyball

Timepunkt og sted: Torsdag, 21:30-23:00, E.C. Dahls innesanvolleyball-bane
Timebeskrivelse: Sandvolleyball for alle, ta med drikkeflaske og kom innom!Øktene er innendørs i sand.

Fotball

Tidspunkt og sted: Onsdag 16:00 – 17:30, Dødens Dal kunstgress
Timebeskrivelse: 
En klok trøndersk Mgp-Jr.-deltaker sa en gang: “Fotball e supert og alle får det te!”. Mer rett er det ikke mulig å ha. Velkommen til mosjonsøkt i fotball! Denne ukentlige økten er NTNUI-Fotballs åpne lavterskeltilbud for absolutt alle som ønsker å sparke en ball i blant. Du trenger ingen forkunnskaper. Her er det bare å møte opp. Fokuset i økten er på spill og moro – slik fotball skal være!

Futsal

Tidspunkt og sted: Torsdag 14:30-16:00, Sit Dragvoll Hall B
Timebeskrivelse: Futsal er en av verdens raskest voksende idretter og er som skapt for det trønderske klima… vi spiller nemlig innendørs! Så ta med deg innendørsskoene til Dragvoll idrettshall og bli futsalfrelst du også! Futsal er en form for innendørs fotball hvor man spiller 5 mot 5 (inkl. keeper) på en håndballbane, med en egen futsalball, som er mye mindre, og tyngre enn vanlige fotballer. Dette gjør at mesteparten av spillet foregår langs bakken, og man er mye mer involvert i spillet. Vi ønsker dere hjertlig velkommen til en lavterskel futsaløkt i Dragvoll idrettshall! Dette er et lavterskeltilbud, og krever ingen forkunnskaper. Alle er velkommen – fra nybegynnere til Falcao (søk han opp på youtube og bli inspirert)! Fokuset er på spill og moro! Det eneste du trenger er innendørssko.

Håndball

Tidspunkt og sted: Torsdag 15:00-16:00, Sit Gløs Idrettshallen
Timebeskrivelse: Spilt håndball før eller lyst til å prøve? Håndballøkt på 1 time ledet av en av trenerne i klubben. Fokus på spill og samspill. Den passer for alle, ingen forkunnskap nødvendig.

Sirkeltrening med NTNUI Roing

Tidspunkt og sted: Torsdag 17:00-18:30, Sit Gløs Sal 4
Timebeskrivelse: Sirkeltrening med NTNUI Roing. 45 sekunder arbeid og 15 sekunder pause, vi kjører 4 runder. Kondistrening og styrke for hele kroppen. Garantert bra trøkk og melkesyre! Oppvarming fra 17:30 og start sirkeltrening 17:55.

Innendørsfotball

Timepunkt og sted: Torsdag, 19:30-20:00, Sit Dragvoll Gymsal
Timebeskrivelse: Vi deler opp lag avhengig av hvor mange som møter opp, og spiller 4 mot 4 på små mål uten keeper. Vi spiller korte intensive kamper og rullerer på hvilke lag somer på banen slik at alle lag får møtt hverandre.

Volleyball

Tidspunkt og sted: Fredag 15:00-17:00, Sit Gløs Idrettshallen
Timebeskrivelse: Vi varmer opp mens nettene settes opp, så deler vi inn i lag og spiller volleyball. Alle nivå velkomne, men du må ha sko, og du kan komme både alene og med venner.

Bordtennis

Tidspunkt og sted: Fredag 16:30-17:30, Sit Dragvoll Gymsal
Timebeskrivelse: Timen starter med oppvarming med ballveksling. Deretter spiller vi “vinnerbord”, hvor vi rullerer etter hver kamp. Systemet er lagt opp slik at man spiller mot de som er på sitt nivå.

Stretch

Tidspunkt og sted: Fredag 18:30-19:30, SIT Gløs Sal 4
Timebeskrivelse: Timen starter med oppvarming av kroppen. Etterpå er det bevegelighetstrening som er i fokus, og avsluttes med en god uttøying. Dette er en allsidig økt som alle kan få til.

Badminton

Tidspunkt og sted: Lørdag 10:00 – 12:00, Sit Gløshaugen Idrettshallen
Timebeskrivelse: Treningen er basert rundt spilling av kamper, eller bare frittspill. Det vil være en representant fra NTNUI badminton der som kan gi instrukser og hjelp om ønsket.

Turn

Tidspunkt og sted: Lørdag 15:00-17:00, Trondhjems Turnforening
Timebeskrivelse: Økten starter med oppvarming som er er en blanding av dans, lek og enkle turnøvelser. Deretter vil det gjennømføres øvelser over frittstående gulvet, i tillegg til muligheter for å bruke apparater som skranke, svingstang, ringer, tumbling, trampett og stortramp. Hver økt avsluttes med 15 minutter med styrke. Vi trenger også navn, fødselsdato, adresse, e-post og telefon for å kunne dekke deltakerene med vår ulykkesskadeforsikring.

Søndagssvøm

Tidspunkt og sted: Søndag 09:00 – 10:00 Pirbadet
Timebeskrivelse: Svømming i Pirbadet. Dørene åpner 08:45, 08:55 har vi en felles gjennomgang av programmet på bassengkanten, og svømming 09:00-10:00. Vi disponerer alle 25m banene på den grunne siden av bassenget, der bane 8 holdes av til nybegynnere som ønsker svømme uten program. I de resterende banene svømmes det et gitt program, og vi fordeler oss i banene etter nivå. Velkommen på trening!

Dansetime

Tidspunkt og sted: Søndag 14:00-15:00, Sit Gløshaugen Sal 1
Timebeskrivelse: Ulike instruktører fra NTNUI Dans vil holde en nybegynner-klasse i enten hip hop eller jazz/moderne. Timene vil inneholde oppvarming, ulike øvelser og en koreografi som læres bort.

Taekwondo

Tidspunkt og sted: Søndag 17:30-19:00, Sit Gløshaugen Sal 2
Timebeskrivelse: Dette er en kampsportøkt som har fokus på sparking. Timen starter med oppvarming og demonstrasjon av generell sparketeknikk fra en instruktør. Deltagerne vil få prøve ut diverse enkle spark på pute, før vi kombinerer dem i grunnleggende serier. Mot slutten av økten tester vi sparkeutholdenheten i øvelser som sparkeintervaller. Dette er en super innføring til kampsport og kan tilpasses alle nivå!

Turntrening

Tidspunkt og sted: Søndag 20:00-22:00, Trondhjems Turnforening
Timebeskrivelse: Lavterskel turntrening som tar inspirasjon fra alle små og store barn sin favorittaktivitet, frilek. I turnhallen finnes trampoliner, svingstenger, tumblinggulv og mye mer. Det er mulig å finne noe morsomt for alle og enhver.

Kanonball

Tidspunkt og sted: Søndag 20:30-21:30, Sit Gløshaugen Sal 4
Timebeskrivelse: En aktivitet de fleste kjenner til fra ungdomsskolen og videregående. Vi deler ofte inn i nye lag og har faste enkle regler. Dette har lenge vært en populær time med mye gøy og tidvis høyt tempo.