Minikurs i innkalling 13.01

13. januar arrangerte vi et minikurs i innkalling ved Leangen Gård på Lade. Kurset var fullt med fire firbente deltakere: bretonen Eros, bolognesen Tuna, cavalier king charles spanielen Shila og border collien Pia. I tillegg stilte whippeten Fauna, golden retrieverne Akka, Raja og Småen, manchester terrieren Henry og labradoerene Tindra og Hera med sine eiere opp som figuranter og hjelpere. Emma Lein var instruktør. Signe fra NTNU Neste Stopp var med og filmet i fra kurset. 

Bilde 1 og 2: Eros trener innkalling med forstyrrelser.
Bilde 3: figurant Fauna og kursdeltaker Pia trener parallell-innkalling.

Hundene og deres førere var alle sammen veldig dyktige. Vi startet med litt teori før det ble oppvarming av hundene med “The Name Game” (hunden skal rette oppmerksomheten mot fører når den hører navnet sitt eller et kallenavn i et bestemt tonefall). Deretter lekte vi litt gjemsel for at hundene skulle bli mer obs på hvor fører befinner seg og trene på å finne igjen føreren sin. Det er viktig at det er hunden som må lete etter oss på tur, ikke omvendt.

Neste lek var “Whiplash-svingen” med figuranter imot. Denne øvelsen går ut på at ekvipasjen (hund og fører) skal gå imot en annen ekvipasje og plutselig skal fører tverrsnu og rope på hunden sin. Ønsket er at hunden da også skal snu på femøringen uten å tenke seg om og løpe sammen med eier i motsatt retning av ekvipasjen imot. Ekvipasjen imot gjør det samme. Denne øvelsen er fin å ha trent inn godt om man for eksempel går tur i skogen og ser noe foran som hunden kanskje kan være fristet til å løpe bort til. Det er viktig å trene denne øvelsen/leken ofte nok til at hunden reagerer på ren refleks når eier roper. 9 av 10 ganger når man trener dette i hverdagen bør det ikke komme noe imot så hunden ikke forventer at du snur fordi det er noe spennende lenger framme.

Neste øvelse var å trene innkalling med figuranter med hund stående på sidelinjen på to sider så de danner en tunnel hvor eier står i enden. Denne øvelsen er spesielt utfordrende for sosiale hunder som gjerne vil leke med andre hunder. Igjen var ekvipasjene strålende.

Eros trener innkalling med figuranter med hund på begge sider.

Etter dette trente vi parallell-innkallinger og kryss-innkallinger. I en parallell-innkalling løper to hunder til sine førere samtidig, i samme retning (parallelt). I kryss-innkalling løper to hunder til sine førere samtidig, men i motsatte retninger (altså “mot hverandre”, men ikke på kollisjonskurs).

Kursdeltaker Pia trener parallell-innkalling sammen med figuranten Fauna.
Shila trener innkalling med forstyrrelser.
I matpausen til kursdeltakerne fikk Småen (instruktørens hund) også trent innkalling forbi figurantene.

Vi takker kursdeltakerne og figurantene/hjelperne for et veldig trivelig kurs til tross for ikke så trivelig vær! 🙂

Tuna syntes det var litt vel kaldt og vått i dag. Da er det godt å få varmet seg litt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *