Helgekurs innkalling & intro i feltsøk

9. november arrangerte vi helgekurs i innkalling med en feltsøk-intro i tillegg. Instruktør på innkalling var Emma Lein og instruktør på feltsøk-introen var Gro Anett Myklebust. Med på kurset var labrador/golden retriever-blandingen Rio, cavalier king Charles spanielen Shila, dvergschnauzeren Rakel, tervuerenen Alpha og mittelspitzen Casper.

Fredag kveld var det teori om hvordan å få en sikker innkalling.

Lørdag var det tid for praksis. For å få riktig gode innkallinger med mye futt varierte vi treningene med diverse morsomme leker. Eksempler på slike leker var gjemsel, “The Name Game”, parallell-innkalling, kryss-innkalling og innkalling med stillesittende hunder å løpe forbi. Vi hadde hjelp av fire flotte figuranter: den irske ulvehunden Návdi, golden retrieverne Akka og Småen og podencoen Charlie.

Søndag startet med en feltsøk-intro med Gro Anett Myklebust hvor alle hundene fikk prøve feltsøk én og én. Etter introen var det tilbake til innkallingstreningen igjen. Denne dagen ble vanskelighetsgraden skrudd opp ett hakk og en ny lek ble introdusert: “Whiplashsvingen”. Ekvipasjene var veldig dyktige. Figuranter denne dagen var: golden retrieverne Akka og Raja, podencoen Charlie, den irske ulvehunden Návdi og Manchester terrieren Henry.

Video fra innkallingstreningen lørdag. Casper og Rio trener kryss-innkalling forbi figurant Akka.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *