Lyst til å prøve ut amerikansk fotball? – Ofte stilte spørsmål

Vi får flere spørsmål om treninger hos oss. Trenger man å ha noe erfaring med amerikansk fotball, enten om man har spilt før, eller om man kjenner til spillet gjennom timer med NFL-titting? Trenger man utsyr? Må du være godt trent? Her svarer vi på disse spørsmålene ++.

Er det for sent å komme til prøveuttak?

  • Vi har ingen form for prøveuttak hos oss, noe som vil si at man kan komme på første trening når som helst ila. sesongen. Man er alltid velkommen hos oss. Vi vil likevel informere om at beste tidspunkt å komme på første trening (som uerfaren) er tidlig på høsten, altså august/september. Dette grunnet at treningene på dette tidspunktet er lagt opp til å gjennomgå grunnleggende teknikk, og etterhvert som ukene går, vil vanskelighetsgraden øke. Om du først i februar har funnet ut av at du ønsker å prøve ut sporten, betyr det ikke at du blir kastet ut i det store spillet. Du vil selvfølgelig få en gjennomgang av teknikk før du begir deg ut på full-speed taklinger.

Må jeg kunne amerikansk fotball for å bli med?

  • Nei. Det er ingen krav om at du må ha spilt før, eller om å kjenne til reglene, spillet o.l. Så lenge du er nysgjerrig og er villig til å prøve å forstå spillet, er du mer en velkommen til å teste ut sporten med oss!

Trenger jeg noe utstyr?

  • Nei. Du trenger ikke å tenke på hjelm og pads, dette supplerer NTNUI. Etterhvert må du skaffe deg tannbeskytter, men det er ikke aktuelt nå ettersom at vi ikke holder på med fysisk kontakt for øyeblikket (covid-19 har skylda). Det anbefales å ta med fotballsko om du eier det fra før av, men det går fint med vanlige joggesko også. Minner på om at høsten i Trondheim (og Norge generelt) er preget av nedbør, noe som gjør banen våt og glatt. Da er fotballsko din beste venn!
  • Pads, hjelm og tannbeskytter er enda ikke tatt i bruk for sesongen. Det vil bli gitt ut informasjon om når dette tas i bruk. Når denne tid kommer, vil det være mulig å leie utstyr. Det er ikke noe krav om å bruke slikt utstyr i år, ettersom at det ikke er noe kontakt, altså taklinger, under treningene.

Må jeg være godt trent?

  • Nei, du må ikke være noe supermenneske for å overleve amerikansk fotball i Norge. Likevel er det en kontaktsport, og det kreves at man tåler en støyt. For å kunne gjøre det må man ha litt kjøtt på beina og litt bein i nesa. Ellers er du ikke nødt til å være lynrask, supersterk, ha lim på hendene, eller være tidenes kaster (QB). Amerikansk fotball er en idrett hvor det er plass til alle typer mennesker, enten om du er litt stor og hater å løpe, eller om du er liten og lett men ikke har kraften til å takle folk ned i bakken.

Må jeg være student ved NTNU for å bli med på amerikansk fotball i Trondheim?

  • Nei. NTNUI amerikansk fotball er slått sammen med TAFK (Trondheim Amerikanske Fotballklubb). Om du ikke er student ved NTNU, vil du altså måtte forholde deg til TAFK. Dette er noe du kan ta opp med en av trenerne på trening, så vil du få mer informasjon om dette der.

Hvordan ser sesongen ut i forhold til covid-19?

  • Dessverre er sesongen for seniorspillet uaktuelt grunnet korona (RIP). Vi har til vanlig arrangert en uoffisiell turnering innad laget, hvor vi også har invitert andre studentlag i Trondheim til å delta. Dette blir nok også mest sannsynlig avlyst i år.
  • Selv om sesongen er amputert, betyr ikke det at vi ikke trener mot et mål. Sesongen neste år er enda et håp, og da vil vi være mer enn godt nok rusta til å møte motstandere fra hele landet!

Hvordan er treningene i forhold til covid-19?

  • Treningene er lagt opp til null fysisk kontakt mellom spillerne. Vi bruker i stedet puter, dummies, slede etc. som skal simulere motspillere. Alt utstyr som er i kontakt med spillerne blir selvfølgelig spritet ned!

Har du spørsmål som ikke er blitt besvart ovenfor, ta gjerne kontakt med maria.sandholdt@ntnui.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *