Kort fortalt

Tindegruppa er NTNUIs klatregruppe. Gruppen er åpen for alle studenter som vil klatre, enten det er på plastikk, stein, klippe, is eller fjell. Vi har samlinger hver tirsdag, TG-grøt i Hangaren hver fredag og helgeturer til crag rundt omkring i Midt-Norge spredt utover skoleåret. I tillegg arrangerer vi konkurranser og holder diverse klatrekurs. Klatreveggen på Dragvoll idrettssenter og buldreveggen på Nardo driftes av oss. For å komme i kontakt med andre klatrere anbefaler vi facebook-gruppen TG Møteplassen. Her kan man finne seg en klatrepartner, forhøre seg om forholdene på klatrefeltene eller spørre om alt annet klatrerelatert man skulle lure på.

Medlemskap

Fordeler:

  • Tilgang til kurs arrangert av Tindegruppa
  • Tilgang til å leie utstyr (ikke personlig utstyr som sele, sko ++)
  • Rabatt på tirsdagsbuldring
  • Rabatt hos VPG

For å bli medlem hos oss må du være medlem av NTNUI. Vårt medlemskap (livstidsmedlemskap) koster 200 kr for ordinær student og 100 kr for utvekslingsstudenter. Dette kan betales via Vipps eller på våre hjemmesider. Medlemskap hos NTNUI kommer i tillegg. Det kan man kjøpe for seg selv, eller som en del at medlemskap hos Sit Trening.

Anlegg

Dragwall ligger på Dragvoll Idrettssenter. 12 meter høy klatrevegg med bolter for led og topptau. Klatring her krever brattkort og vi arrangerer nybegynnerkurs i starten hvert semester. Dersom du kan å sikre led trygt, uten at du har brattkort, kan du ta brattkorttesten i forbindelse med tirsdagsklatring. Ta kontakt med oss på facebook om du ønsker dette.

Vi har også et lite buldrerom på I-bygget som anbefales å utforske.

Adgang til anleggene krever vanlig medlemskap hos Sit Trening. I tillegg koster det 25 kr pr gang for å klatre på Dragwall. Man kan kjøpe årskort på Dragwall for 300 kr. Det betales i resepsjonen på Dragvoll Idrettsenter, og man må være medlem av TG for å kjøpe årskort.

Utendørsklatring

I område rundt Trondheim er det gode muligheter for utendørsklatring. De mest brukte feltene for sportsklatring er Hell og Korsvika. Korsvika er bynært, men ikke så stort. Hell er stort, men litt lenger å kjøre (25 min). Når det gjelder trad er Støren (45 min kjøring) det mest brukte av de bynære feltene. Andre felt i nærheten er Tikneppen, Trolla, Storvika og Olavsspranget. Informasjon om Storvika og Olavsspranget finner man på 27crags.

De andre feltene og mange flere, er beskrevet i føreren Trønder Rock (skrevet av Tindegruppa).Det er flere gode områder for buldring utendørs. Med sykkel/buss kommer man seg lett til Trolla, Ila og Korsvika. Ved Harbak og Vingsand, begge nord for Trondheim, ligger noen av landets beste områder for buldring.

Samlinger

Tirsdagsklatring: Bytter annenhver gang mellom klatring på Dragwall og buldring ved Trondheim buldresenter. Vi starter klokken 19 og holder på så lenge det er krefter igjen i armene.

TG-grøt: Det serveres risengrynsgrøt og rømmegrøt hver fredag i Hangaren. Vi benytter anledningen til å samles for å planlegge helgas klatreturer, diskutere beta og snikskryte av egne prestasjoner. Som regel sitter noen av oss i hjørnet mot Realfagsbygget fra rundt 11.45. Dette annonseres på facebook-gruppen TG Møteplassen.

Vi drar også på helgeturer, blant annet Romsdalssamling i starten av høst-semesteret og vintersamling en gang i februar. Se egne facebook-events for disse og andre turer. Som medlem av NTNUI kan man få støtte til reisen til og fra samlinger i regi av Tindegruppa.

Kurs

Vi arrangerer en rekke kurs i begge semester. For å delta på kurs må man være medlem av Tindegruppa og NTNUI. De faste er nybegynnerkurs, med brattkort som mål, og kile-/tradklatrekurs. I tillegg arrangerer vi vanligvis kurs for kameratredning, instruktør/klatreleder inne og ruteskruing. Kursene holdes av godkjente instruktører. Påmelding gjøres via hjemmesiden vår og annonseres på facebook-sidene.

Konkurranser

Konkurransene våre er åpne for alle, uansett nivå. Fokuset er rett mot å samle klatrere i Trondheim til klatrekonkurranser litt utenom det vanlig. Dagen avsluttes alltid med en fest. De faste konkurransene våre er Midt-Norsk Studentmesterskap i oktober, og 3B – Buldring, benk og biceps i mars.

Barnslige glæder

Vårt årlige magasin med TG-historier fra nært og fjernt.