Nettsider, NTNUI-bruker og Slack

Versjon 2.0 av nettsidebyggeren.

I januar 2019 lanserte vi versjon 2.0 av nettsidebyggeren vår. Den nye versjonen er basert på WordPress 5.0, i motsetning til den gamle som var basert på versjon 4.9. I praksis har denne endringen ført til:

 • Et betydelig ansiktsløft.
 • Solide hastighetsforbedringer.
 • Vesentlig forenklet brukergrensesnitt for IT-ansvarlig i de forskjellige gruppene.

På grunn av disse store forbedringene vil vi at alle gruppene oppgraderer til versjon 2 så fort som mulig. Dersom din gruppe fikk ny nettside før januar 2019 kjører du på den gamle versjonen. Ta kontakt med sprint@ntnui.no dersom din gruppe vil oppgradere, eller flytte over, til ny nettside. Les mer om nettsideløsningen vår her.

NTNUI-bruker og epostlister

Sprint har nå overtatt ansvaret for adminstrasjon av hele epostsystemet til NTNUI. Denne tidligere epostordningen legges nå ned til fordel for en ny ordning med egne, dedikerte NTNUI-brukere for hver tillitsvalgt. En NTNUI-bruker er egentlig bare en Google-konto med @ntnui.no som domene.

Det finnes flere årsaker til at vi endrer løsning:

 • Personvern – På grunn av nye personvernregler må vi ha strengere rutiner for lagring og sletting av personsensitiv data. Vi ønsker derfor at alle tillitsvalgte bruker Gmail og Drive gjennom sin NTNUI-bruker for å bedre følge kravene som stilles i GDPR og den nye Personvernloven.
 • Sikkerhet – De siste ukene er mange tillitsvalgte blitt utsatt for svindelforsøk over epost. Det er lettere for oss å sørge for god sikkerhet og blokkere
 • Brukervennlighet – Den nye løsningen er lettere å forstå enn den gamle, som flere opplevde som veldig forvirrende.

Du kan lese mer om NTNUI-brukere og sende bestillinger for nye brukere her. Vi jobber med en automatisk løsning for opprettelse av NTNUI-brukere basert på medlemssystemet, men håper dere har forståelse for at det blir litt manuelt arbeid for dere i en overgangsperiode.

Slack for NTNUI

Slack er en kraftig kommunikasjonsplattform, som kombinerer det beste fra direktemeldinger og epost. Slack kommer til å muliggjør en bedre og mer omfattende kommunikasjonsflyt ved at man får de mest sentrale personene i NTNUI på én felles plattform.

Det er HS-kontaktene som vil gi tilganger og sørge for at man kommer i gang med Slack. Leder, nestleder og kasserer fra hver gruppe vil få tilgang via sin NTNUI-bruker. Du kan lese mer om NTNUI-bruker og bestille her.

I Slack vil du finne  

 • HS
 • Arrangementsutvalget
 • Blits
 • Sprint
 • Økonomiutvalget
 • 2-3 representanter fra hver gruppe (leder, nestleder og kasserer)
 • Kontrollkomiteen 
 • SL

Versjonen vår er begrenset til 250 brukere, og derfor vil vi bare dele ut 2-3 brukere til hver gruppe. 

På HSK-møtene som holdes i mars/april vil alle gruppene få tilgang og en kort innføring i Slack.

For å få en Slack-bruker trenger man en egen NTNUI-bruker. Det er viktig at gruppene bestiller dette før man skal på HSK-møte, for en sømløs oppstart.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *