Høstturnering med Tordenskiold!

Lørdag 3. november gikk årets høstturnering av stabelen med ivrige fektere fra NTNUI og Tordenskiold Trondheim Fekteklubb. Fektere i alle aldre kjempet med nebb og klør om å kunne kalle seg best i Trondheim!

Tordenskiolds Irina tok seg til finale med et nødskrik etter en uutholdelig spennende semifinale mot NTNUIs nyeste og sterkeste tilskudd, Jules. Mats hadde en lang reise, ikke bare prestasjonsmessig, men også i hele tatt for å komme til Trondheim for helgens turnering og igjen fekte på vegne av NTNUI. Han startet med å kjempe blant de 6 laveste rangerte deltakerne om en plass i topp 16 etter et lite imponerende gruppespill. Dette viste seg heldigvis å være oppvekkeren han trengte, og plutselig stod han for turneringens kanskje mest spennende kamp hvor han mot all formodning eliminerte Tordenskiolds Adelė til en 9. plass. Etter nok en god kamp klarte Mats å ta seg helt til semifinalen hvor Tordenskiolds meget rutinerte Daniel brått stoppet ferden mot toppen.

I bronsefinalen hadde ikke Mats mer krefter og ble en lett match for Jules som tok sin første av mange fremtidige norske medaljer.
Finalen gkk tidlig i favør til Irina, men Daniel hentet seg gradvis mer og mer inn i kampen igjen. Daniels lengde og overlegne fotarbeid gav ham til slutt overtaket og Tordenskiolds internoppgjør endte med en velfortjent seier til amerikaneren!

Med flertallet av turneringens  topp 8 plasseringer viser NTNUI igjen at vi har noe rutte med selv om vi har en veg å gå for å nå helt opp til det gjeveste metallet. Vi kan ikke annet en å bøye oss i støvet og takke for en lærerik, men først og fremst utrolig morsom turnering! Vi ser frem til neste arrangement med Tordenskiold og gleder oss til mer samarbeid i fremtiden!

Den fullstendige resultatlisten ble som følger med NTNUIs fektere uthevet med fet skrift:

  1. Daniel Krause
  2. Irina Aschehoug
  3. Jules Paris
  4. Mats Kristoffer Johannesen
  5. Edward Fossberg
  6. Martin Klefstad
  7. Tomo Đolović
  8. Jørgen Wittner
  9. Adelė Karbolytė
  10. Otto J Wittner
  11. Henrike Struck
  12. Leif Alexandre Aschehoug
  13. Rune Hagberg Stana
  14. Polina Bravikova
  15. Vidar Goldfine
  16. Magnus Gilje
  17. Emma Ditaranto
  18. Elio Ditaranto
  19. Hanne Hestnes Lervik