FAQ

Dykking:

Hva er kravene for å dykke med DG?

Du ha et anerkjent dykkesertifikat (fra PADI, CMAS, GUE, mm.).

I tillegg bør du være kjent med å bruke tørrdrakt, men dette er ikke et krav. Har du dykkelappen kan vi være behjelpelig med å gi en intro til tørrdrakt (se kurs). Vi arrangerer også grunnkurs i dykking (CMAS *) omtrent en gang i året.

Hvor dykker dere?

I all hovedsak Trondheimsfjorden og Hitra.

Hitra en er perle av norsk dykking, og blant de beste plassene for naturdykk i landet! Ofte kommer turister fra utlandet til øya for å dykke og fiske, og vi drar dit (eller andre plasser) omlag 2 ganger i semesteret.

Trondheimsfjorden byr på både kule vegger og vrak, samt et og annet naturdykk. Her er det noe for alle, og vi reiser utover omtrent hver søndag.

Hvor ofte dykker dere?

I all hovedsak er aktiviteten vår delt inn i lokale søndagsdykk og lengre turer. Søndagsdykkene går til nærliggende plasser (som regel mellom 15 og 60 minutt kjøre), og dykkestedet bestemmes som regel etter gruppas erfaringsnivå og ønske.

Av lengre turer har vi 4 iløpet av skoleåret: Finnedykket (sept), novemberturen, Ålesundsturen (feb) og vårturen (apr):

Finnedykket fort den største, kuleste og viktigste hvor vi drar ca 15 stk fra NTNUI og 15 fra PSK Kupla (Finsk vennskapsklubb) og dykker i en uke. Vi står for dykkeplassene, finnene for forfriskninger.

De tre andre er en langhelg til Hitra eller lignende, med unntak av Ålesundsturen hvor vi av og til drar til Ålesund (eller evt Hitra e.l.).

Undervannsrugby:

Når trener dere?

  • Mandager 21:00-22:30
  • Onsdager 21:00-22:30
  • Søndager 19:00-20:30

Treningene er i Pirbadet.

Vi slipper inn i garderobene en halvtime før trening.