Aktivitet

NTNUI Dykking (DG) driver selvsagt med dykking, men det er neppe det eneste vi gjør. I tillegg har vi undervannsrugby og fridykking, samt selvsagt mye sosialt. Selv om interesseområdene er snevre, er aktiviteten stor.

All aktivitet, som torsdagsmøter, søndagsdykk og turer legges ut på facebook på følgende grupper:

Sosialt

DG er en veldig sosial gjeng, og veldig merkbart en studentgjeng. Innad i gruppen er spesiell kultur, og vi har vår (tidvis morsomme) historie. Med det sagt, ville det vært svært kjedelig å bare lese om hvordan vi er. Kulturen, historien og tradisjonene  i stedet oppeleves! (Slapp av, vi biter ikke). Det du heller kan lese om er hva vi gjør;

Klubben har torsdagsmøter omtrent hver torsdag, hvor man kan ta en pils eller mange og prate om ex.phil, dykking, eller hva enn. Kanskje bys det også på en Rose? Tidligere var det hver torsdag på Moholtkjelleren vår – Dypet, men etter dypets stenging sammen med resten av kjellerene har torsdagsmøtene blitt spredt til hvem som arrangerer. Møt opp, hils på klubben og ta en Rose. Om du lurer på hva rose er; det er ikke farlig, men må oppleves og ikke forklares. Bli med!

I tillegg til torsdagene har vi et par årlige happenings – Genfors, Finlandstrening, Grøtfest, ICC, og Damenes aften. Er damene fornøyde med sistnevnte, blir det kanskje også en Herrenes aften. Her er en kjapp oppsummering av de:

  • Genfors: Kort for generalforsamling, men alle kjedelige saker er avgjort i forveien på allmøte. Det nye styret (valgt på allmøte) kunngjøres og tar over, evt medaljer deles ut og andre ting kunngjøres. Stedet er Studenterhytta, kleskoden studentergalla/bluesdress og dagen er siste fredagen i september (hvert år). Pass på å ha noe å skåle med.
  • Finlandstrening: Drar vi til Finland på ICC uforberedt? Nei. Bli med på trening, og møt forberedt som en god student. Det skjer i november, og alt vi ellers kan si er; stol på treneren.
  • Grøtfest: Dagen etter Finlandstrening. Det blir grøt, enkelte andre kunngjøring og i all hovedsak et avbrekk før eksamen tar over. Kleskode: minst to røde plagg, Mat: grøt, Drikke: ja.
  • ICC: Årlig tur til å besøke vennskapsklubben vår i Helsinki – PSK Kupla rundt februar. Programmet vet Kuplittene, og bare de. Men det vi vet er: Kleskoden er bluesdress, og det Nordiske Rosemesterskapet vil holdes der.
  • Damenes aften: DGs herrer verdsetter klubbens kjære damer med det festmåltidet de fortjener. Herrene lager mat (3+ retter), stiller med bar og varter opp damene. Føler damene at herrene fortjener det, blir det også arrangert herrenes aften.
  • Vårfesten: Været varmt og ølen kald. Trenger vi å si mer?

I tillegg har selvsagt dykkegjengen årlige dykketurer, og UVR-folka cuper og kanskje noe sosialt etter trening.

Undervannsrugby

Vi er en god gjeng som trener undervannsrugby sammen 3 ganger i uken i Pirbadet. Vi drar også på forskjellige cuper gjennom hele året, stort sett i Norge men av og til i utlandet om vi føler for det. Utenom trening samles vi ofte for å diskutere taktikk, spille brettspill eller bare drikke øl, grille og ha det gøy.

Undervannsrugby er en sport som spilles på den dypeste delen av bassenget. Det er to mål som står på hver sin side på bunnen av bassenget og lagets oppgave er å kjempe seg over til motstanderene og score. Vi bruker en ball som synker i vannet så det er håpløst å prøve å kaste den lange avstander. Vi må samarbeide og svømme sammen som et lag. Det er 12 personer på hvert lag, 6 i vannet og 6 innbyttere på land. Hver spiller har sin posisjon og oppgaver både når vi er i forsvar og i angrep.

Undervannsrugby er en sport som kanskje høres veldig vanskelig og skummel ut til å begynne med men det er ingenting å være bekymret for. Møt opp på trening så er vi flinke til å hjelpe og forklare, og vi har utstyr til låns. Det må mer enn én trening til før du vet om sporten er noe for deg. Husk at alle vi som er i klubben nå også møtte opp til vår første trening uten å kunne noe som helst fra før 🙂

Dykking

Er du på dypt vann? Tatt deg vann over hodet? Da er du kommet til rett sted. Vi har ukentlige søndagsdykk; noen veldig enkle, noen allsidige og tidvis noen litt avanserte plasser. Uansett hvilken type dykker du er, enten du bare vil hive på ei flaske og si hei til fiskene eller stiller med D12 og skal til 60m har vi dykking for deg. Søndagsdykkene kan planlegges og arrangeres av hvem som helst i klubben, og stedet avhenger av hvem som blir med. Av og til drar vi ut med båten, andre ganger kjører vi utover med bil. Trenger du å leie utstyr kan vi også ordne dette.

I tillegg til søndagsdykkene i Trondheimsfjorden, drar vi også på et par lengre turer i skoleåret. Den største, kuleste og lengste turen er kanskje finnedykket; her inviterer vi vennene våre fra Finland, og dykker en hel uke på noen av Norges beste plasser (sted varierer såklart). Finnene tar med nødvendige (og billige) forfriskninger fra Finland, og vi gjør gjerne 2-3 dykk dagen. Også tar vi med badestampen vår (ja, vi har en badestamp og ja, den er mobil).

Utenom Finnedykket har vi tre andre turer i året; novemberturen, ålesundsturen og vårturen. Disse er en langhelg til som regel Hitra (eller Ålesund en sjelden gang) hvor vi dykker også 2-3 dykk dagen.

På alle turene har vi Frutti di Mare – havets festmåltid. Mot slutten av turen samler vi sammen alt vi har plukket av kamskjell og annen sjømat og koker sammen med mye annet for å lage et festbord studenter ellers aldri ville hatt råd til. God mat og god stemning!

Kravene for å kunne bli med på tur søndagsdykk er 1) du må ha et anerkjent dykkesertifikat, 2) kunne å dykke med tørrdrakt og 3) ha lest og være inneforstått med klubbens sikkerhetsregler. Har du ikke dykket med tørrdrakt før kan vi være behjelpelig med opplæring.