aktivCampus

Om aktivCampus

Ved NTNU vet vi at for å prestere best akademisk, trenger studentene et godt studiemiljø. aktivCampus er et nytt samarbeid mellom NTNU, NTNUI, Sit og Velferdstinget med mål å senke terskelen for å være sunn og aktiv ved NTNU. Det blir økende grunnlag for å si at jevnlig fysisk aktivitet fører til bedre fysisk og psykisk helse, i tillegg til å bedre akademiske prestasjoner.

Hos helsenorge.no kan du lese om enda flere grunner til å holde seg aktiv. Disse er fordeler alle studenter burde nyte av, og fysisk aktivitet bør være en naturlig del avhverdagen ved NTNU. Kampanjen skal synliggjøre mulighetene for å være aktiv ved NTNU i dag og gjøre det lettere å spise sunt. Samarbeidspartnerne skal også jobbe sammen for å skape et bedre rammeverk for aktivitet ved universitetet og sikre at fremtidens campus blir en sporty og aktivCampus.

Uke 35, altså rett etter fadderukene, er aktivCampus-uken! Denne uken skjer det mye sprekt på de ulike campusene – sjekk ut arrangementet på Facebook for å bli oppdatert om hva som skjer. Påmelding åpner 12. august – Følg med!

SINTEF-lekene (Sommerleker for linjeforeningene)

I 2019 etablerer vi en ny tradisjon ved NTNU. Fra og med i år, vil linjeforeningene i Trondheim konkurrere i de gjeve SINTEF-lekene. Lekene består av fem ulike konkurranser, og i hver av disse samler linjene poeng basert på hvor godt de presterer. Linjen som i slutten av uken har kapret flest poeng, går av med seieren som beste linjeforening! De tar med seg vandrepokalen hjem, i tillegg til flotte premier som hele linjen kan nyte godt av. Årets premier offentliggjøres fem dager før hver konkurranse. Alt er gratis, og vi i NTNUI skal gjøre vårt beste for at lekene blir en fest for dem som deltar!

Bli med på leken og kjemp for din linje!

Under er oversikt over poengtildeling for hver konkurranse. Disse poengene knyttes til linjeforeningen etter hvert arrangement, og det vil være mulig å følge resultatene på denne siden. Hvis én linjeforening har flere lag innenfor topp 10 i en konkurranse, vil bare den beste lagets posisjon telle inn mot rangeringen. Ved hvert arrangement vil vi derimot også premiere de beste lagene, uavhengig av tilhørighet.

1. plass 12 poeng 6. plass 5 poeng
2. plass 10 poeng 7. plass 4 poeng
3. plass 8 poeng 8. plass 3 poeng
4. plass 7 poeng 9. plass 2 poeng
5. plass 6 poeng 10. plass 1 poeng

Fadderbarncup

Arrangør: NTNUI Fotball

Sted: Dødens dal

Dato: Lørdag 24. august

Tidspunkt: kl. 1200 – 1500

Fadderbarncupen har vært en populær tradisjon i flere år. Her spiller nye studenter 7-er fotball mot hverandre i linjeforeningenes farger, og vi sikter på å legge til rette for feststemning i Dødens dal. Under turneringen vil vi også ha en FIFA-dommer på plass, med muligheten til å prøve seg på om man er i god nok form til å være en FIFA-dommer.

Kanonballturnering

Arrangør: NTNUI Hovedstyret

Sted: Samfundet

Dato: Tirsdag 27. august

Tidspunkt: kl. 2200 – 0000

Det blir kanonball inne på Samfundet! Her kan vennegjenger melde seg på, og kjempe for sin linjeforening i det røde huset. Storsalen er godt egnet som en arena, og kanonball er en fin tilskuersport. Baren vil også være åpen under arrangementet.  

Campus Challenge

Arrangør: NTNUI Orientering

Sted: Gløshaugen

Dato: Onsdag 28. august

Tidspunkt: kl 1400 – 1800

Dette blir et rebusløp rundt om i Trondheim. Med Orientering ved rattet, stiller gruppene i NTNUI med diverse utfordringer ved postene.

Linjestafett

Arrangør: NTNUI Friidrett

Sted: Øya

Dato: Torsdag 29. august

Tidspunkt: kl. 1600 – 1800

Selvfølgelig må vi også ha et skikkelig kappløp! Her blir det en lavterskel stafett mellom lag fra linjene på Øya stadion. Her satser vi på å skape god stemning med musikk og grillmat.

Tennispong

Arrangør: NTNUI

Dato: Fredag 30. august

Sted: Frimerket

Tidspunkt: kl 1100 – 1200

Har du prøvd beerpong? Hatt lyst til å prøve i litt større skala? Vi girer nemlig opp til tennispong (selvfølgelig med vann). Kjemp om heder til linjen din og knytt nye vennskap, mens du sikter på motstanderens bøtter med tennisballer.

Program

AktivitetStedTidspunkt 26/8Påmelding
FIFA-turneringLoftet, Moholt stud.bykl. 2000Trykk her
BordtennisturneringLoftet, Moholt stud. bykl. 2000Trykk her
TrappeløpMoholt allmenning 7kl. 1900-2100Trykk her
SwingkursLoftet, Moholt stud. bykl. 1800-2000Mer info
Prøv parkourBerg studentbykl. 1645-1815Mer info
Rolig joggeturFra Handelshøgskolenkl. 1830Mer info

Moholt Mandag er den første dagen under aktivCampus-uken. Dere som vurderte å søke politiskolen, skjønte kanskje at mye av opplegget denne dagen skjer på Moholt studentby. Her blir det musikk og vi deler ut grillmat. På Loftet, bygget midt mellom høyblokkene der oppe, arrangeres det Swingkurs og Fifa-turnering. Mange studenter bor her oppe, så det kan være greit å ha et forhold til hvordan det ser ut. Kom innom en tur da!

AktivitetStedTidspunkt 27/8Påmelding
Kom og prøv judo, fekting,
amerikansk fotball, rugby
og rumpeldunk
Dødens dalkl. 1500-1800Mer info
Nybegynnerkurs i tennisLade tennisarenakl. 1700-1900Trykk her
Kom og prøv BadmintonHandelshøgskolenkl. 1200-1300Mer info
Kom og prøv PadlingNedre leirfosskl 1600-1900Trykk her
SwingkursUtenfor R1 (Gløs)kl 1800-2000Mer info
Løping og badingKorsvikakl 1830Mer info
Kanonballturnering*Studentersamfundetkl 2200-0200Trykk her

Dette er dagen for å prøve nye ting! Som student er det godt å ha en aktiv og sosial møteplass etter hverdagen med foredrag er over. I en ny idrett får man fort en mestringsfølelse, som gir glede og energi som man tar med seg inn i hverdagen. Sjekk ut programmet for tirsdagen, og hold deg oppdatert på uttak og kurs som de forskjellige kursene har. Denne dagen kan du prøve alt fra badminton inne på Handelshøyskolen, til grilling med padlekurs. Mangfoldet i NTNUI er stort. Sjekk hele tilbudet vårt på forsiden!

AktivitetStedTidspunkt 28/8Påmelding
Campus challenge*Gløshaugenkl. 1400-1800Trykk her
SwecosprintenGløshaugenkl. 1000-1600Mer info
SelvforsvarskursHangaren (Gløs)kl. 1800-2000Trykk her
SwingkursUtenfor R1 (Gløs)Kl. 1800-2000Mer info

Dagen for å ta seg litt ut er onsdag, midt i uken. Du kan delta på Swecosprinten, eller teste Campusrunden rundt Gløshaugen – her er det mange muligheter. NTNUI Friidrett er en åpen mosjonsgruppe i NTNUI som ønsker studenter på alle nivåer velkommen, og de har sprekt opplegg hver dag denne uken. Les mer om deres program under!

AktivitetStedTidspunkt 29/8Påmelding
Linjestafett*Øya friidrettsbanekl. 1600-1900Trykk her
Prøv sjakkGløshaugenkl. 1100-1300Mer info
Sirkeltrening m/NTNUI roingGløshaugenkl. 1830-2000Mer info
DansekveldLoftetkl. 1900-2100Mer info

Den store team-dagen! Finn ditt lag til Linjestaffetten! I dag blir det god stemning på Øya stadion, hvor Friidrett stiller med grilling og musikk! Hvilken linjeforening er den raskeste? Ta turen ned for en matbit og se på konkurransen. Ellers er dette er dagen for å finne din joggepartner. Huk tak en du hilste på i fadderperioden som du ønsker å bli bedre kjent med, og inviter personen med på en tur. Man kan bygge langvarige vennskap av noen joggeturer. 

AktivitetStedTidspunkt 30/8Påmelding
Tennispong*Frimerketkl.1100-1200Trykk her
Premieutdeling*Frimerketkl. 1200
Bakkeintervaller og volleyballHandelshøgskolenkl. 1630Mer info

Finaledagen! Etter i dag er aktivCampus-uken over. Bruk uken for det den er verdt, og få deg en god tur eller treningsøkt i forkant av festlighetene i helgen. SINTEF-lekene konkluderes i dag ved Gamle kjemi. Ta turen innom mellom forelesningene og se på lekene. Selv om lekene er over etter denne dagen, håper vi at du har fått rutinene på plass, og at du klarer å gi litt plass til aktivitet i hverdagen resten av året også. Det er viktig å være i aktivitet. Du får mer energi i hverdagen, trolig bedre akademiske resultater også.

*Del av Linjeforeningenes sommerleker. Påmelding åpner 12. august.

Nyheter

Welcome week!

NTNUI friidrett inviterer til en uke full av aktiviteter! Du trenger ikke å være medlem eller være en god løper!

Søndag 25. august: Løping & lunsj
Tid: 12.00
Sted: Handelshøyskolen (Klæbuveien 72).
Vi løper i en time og deretter drar vi et sted og spiser (væravhengig). Det er også helt greit om du bare blir med på lunsjen. 

Mandag 26. august: Rolig jogg
Tid: 18.30
Sted: Handelshøyskolen (Klæbuveien 72).
Vi deler oss i tre grupper som løper henholdsvis 6, 8 og 11 km i løpet av en time. 

Tirsdag 27. august: Løping og bading i Korsvika
Tid: 18.30
Sted: Handelshøyskolen (Klæbuveien 72).
Vi drar til Korsvika for å bade. Du kan møte opp ved Handelshøyskolen og løpe til Korsvika, eller du kan møte oss direkte der. 

Onsdag 28. august: BBQ & spill
Tid: 18.30
Sted: Høyskoleparken.
Vi kommer til å grille, etterfulgt av noen spill eller leker! 

Torsdag 29. august: Linjeforeningsstafetten
Tid: 16.00
Sted: Øya Stadion.
Dette er en stafett for de ulike linjeforeningene. Så lenge du er student kan du bli med. De som ikke deltar er hjertelig velkommen til å være med og se på!

Fredag 30. august: Bakkeintervall og volleyball
Tid: 16:30
Sted: Handelshøyskolen (Klæbuveien 72).
1 time med bakkeintervaller, og deretter volleyball og sosialisering for å bli bedre kjent. 

Lørdag 31. august: Tur opp til Geitfjellet
Tid: 12.00
Møtested: Ilaparken
Vi deler oss i to grupper: En gruppe som går opp, og en som løper.

For mer informasjon:

Resultater

LinjeforeningPoeng
FYSIO36
Nabla16
Høiskolens Chemikerforening14
Erudio12
CAF10
Elektra8
Logitas8
Delta8
Eureka8
Socius Extremus7
Mannhullet7
Smørekoppen6
Bergstudentenes forening6
Tilhde6
Primetime5
Online4
Fraktur4